Alcalinizează-te (partea a II-a)

18.03.2010 1 comentarii
 1. de Sigina Pop

  Pe cât posibil, este bine să avem grijă de unde cumpărăm alimentele. Cei care mai avem rude la ţară, care lucrează pământul, suntem mai norocoşi, însă şi ceilalţi pot să apeleze la a-şi face cunoştinţe la ţară sau chiar la piaţă, printre oameni care ştim sigur că îngrașă pământul natural. Aceasta este o idee pe care m-aş bucura să o luaţi în considerare. De ce? Fiindcă sunt alimente care în loc de acide pot fi alcaline sau alcalinizate, în funcţie de cum sunt cultivate. Îmi vine în minte mierea de albine, acu câţiva ani vuia prin domeniul naturist că aceasta este acidă din cauză că apicultorii folosesc aspirină sau ceva medicament asemănător pentru a proteja stupul de eventuale boli. Mierea curată nu este acidă, dar, albinele fiind tratate astfel, devine acidă.  

  După cum spuneam în prima parte, un început este eliminarea alimentelor evident nesănătoase şi implementarea unor metode simple de alcalinizare, cum ar fi băuturile organice. Prin băuturi organice mă refer la sucul din diverse fructe şi legume alcaline, fie că trebuie adăugată apă la conceperea acestora, fie că nu. Pentru acesta aveţi nevoie de un storcător (şi de un mixer pentru acele verdeţuri care necesită apă pentru fluidizare). Consumul de lichide alcaline este metoda care dă rezultatele cele mai rapide. În ceea ce priveşte mâncarea, vă invit să mai vizionaţi un video. Feriţi-vă de cuptorul cu microunde. Vă voi spune de ce într-un post ulterior.

   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • Apa alcalina

  SA stii ca nu toate sucurile sunt alcaline, chiar daca fructul in sine este alcalin, sucul obtinut poate deveni acid, datorita procesului de productie

  06.01.2011
Autor: ebucataria.ro