Alimentele alcaline

09.03.2010 7 comentarii
 1. de Sigina Pop

  Sunt acele alimente şi băuturi care, când ajung în corp, au efect de alcalinizare a ţesuturilor. La polul opus, sunt alimentele şi băuturile care realizează aciditate în ţesuturi, un mediu propice pentru instalarea celor mai degenerative boli. Efectul alimentelor şi băuturilor se bazează pe cantitatea de conţinut mineral şi pe reziduurile care rămân în corp după ce acestea sunt consumate. Unele alimente lasă rămăşiţe acide, în timp ce altele lasă rămăşiţe alcaline. Alimentele alcaline sunt cele pe care le ştim şi noi că sunt bune: unele fructe, legume proaspete, alimente sărace în zaharuri etc, iar cele acide, bineînţeles: dulciurile, alcoolul, grăsimile saturate, carnea, produsele lactate.

  Ca o mică paranteză şi un exemplu, dacă stăm bine să ne gândim, laptele este pentru puii mamiferelor, adică laptele de vacă e pentru viţel. În mod normal, în afara perioadei de hrănire a puiului, vaca nu ar trebui să dea lapte. Deci e logic ca nimic din ce e derivat din lapte să nu fie alcalin, fiindcă de fapt, nu suntem creaţi ca să le consumăm. Noi oamenii folosim foarte natural – în sensul de normal – produse drept alimente care nu sunt în armonie cu corpul nostru.

  Există alimente care sunt acide, însă în corp alcalinizează. Alimentele care creează un mediu alcalin în ţesuturi sunt o adevărată prevenţie şi terapie nutriţională împotriva oricăror boli. Într-un corp alcalin, bolile nu au cum să se dezvolte. Dacă e nevoie să mâncaţi şi alimente din zona acidă, combinaţile cu alimente alcaline, pentru a mai stopa din efectul nociv.

  De exemplu, înainte de o masă cu carne, beţi un pahar cu apă cu multă lămâie stoarsă. Lămâia este acidă, însă ajunsă în corp, alcalinizează ţesutul şi efectul acid al cărnii nu se mai simte atât de mult. Mai jos vă dau o listă în engleză a alimentelor care sunt catalogate drept alcaline sau acide, de la energisforlife. Consultaţi lista, iar dacă nu cunoaşteţi limba engleză, traduceţi-le cu Google Translate.
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • Dragos

  Foarte interesant articolul, bravo! We want more...

  10.03.2010
 • siginutz

  @Dragos multumesc, I will :)

  10.03.2010
 • marius

  pe langa toate retetele minunate, sfaturile acestea sunt excelente. Le citim cu placere, nu numai retetele ;)

  20.03.2010
 • siginutz

  mersi :) prefer sa le spun idei, nu musai sfaturi.

  23.03.2010
 • Apa alcalina

  Foarte utila lista cu alimente alcaline, cand am timp o sa o traduc, si o sa o fac publica

  06.01.2011
 • Ana Mihai

  Pai daca pui de mamifere si copii in primii ani de viata se pot hrani numai cu alimente acide -respectiv lapte de ce mai tarziu devine asa de nociv? Cu cativa ani in urma facea valva un curent in care se preciza exact contrariul, respectiv OTETL DE MERE SI MIEREA DE ALBINE ( AMBELE ACIDE ) si rolul lor benefic pentru sanatate. Cred ca si asta este o moda ca mai toate altele, si ceea ce trebuie sa facem e sa avem o alimentatie echilibrata si fara excese. Poporului Israel i s-a promis o tara unde curge lapte si miere...

  03.11.2011
 • marisan

  foarte interesant subiectu,multumesc.

  18.02.2012
Autor: ebucataria.ro