Ananas cu sirop și iaurt
Acest desert este foarte rapid și simplu și folosește ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limetă, ananas, zahăr de palmier. Preparatul este ușor și răcoritor în același timp, cu un gust dulce-acrișor, extrem de plăcut. Contrastul dintre ananasul cald și dulce și iaurtul rece și ușor acrișor este extrem de plăcut.
-
Acest desert este foarte rapid și simplu și folosește ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limetă, ananas, zahăr de palmier. Preparatul este ușor și răcoritor în același timp, cu un gust dulce-acrișor, extrem de plăcut. Contrastul dintre ananasul cald și dulce și iaurtul rece și ușor acrișor este extrem de plăcut.
Bucătărie: thailandeză
Dificultate: ușor
Cantitate: 4 porții
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gătit: 7 minute
Ingrediente:- 1 ananas mic
- 3 linguri de unt
- 1 lingură de miez de nucă de cocos deshidratat
- 4 linguri de zahăr de palmier (sau zahăr brun)
- 4 linguri de suc de limetă
- 2 cm bucată de ghimbir
- coaja rasă de limetă, pentru ornat (opțional)
- iaurt gros și rece, pentru servit
Se retează vârful ananasului și se îndepărtează coaja cu un cuțit ascuțit. Se scot apoi “ochii” rămași de la coajă. Se taie fructul în jumătate, pe înălțime, și se îndepărtează miezul lemnos. Se taie apoi miezul pe lățime, felii de 1 cm grosime și 5-6 cm lungime.
Se topește untul într-un wok, sau tigaie mare. Când este încins se adaugă feliuțele de ananas și se gătesc la foc mediu, circa 2 minute pe fiecare parte, sau până ce incep să se rumenească.
Între timp se prăjește uscat miezul de nucă de cocos până ce se rumenește puțin. Se pune apoi deoparte.
Se curăță de coajă ghimbirul și se dă pe răzătoare; răzătura se stoarce, sucul colectându-se într-un castronel.
Se presară zahărul peste ananas, se adaugă sucul de lămâie și cel de ghimbir și se gătește, amestecând constant până ce se dizolvă zaharul.Se împart feliile de ananas pe farfurii individuale, se presară cu miez de nucă de cocos și coajă de limetă și se servesc alături de iaurt rece.
Salut, Reteta asta ar putea iesi la fel de buna cu ananas din conserva? Multumesc, Andi