Ananas cu sirop și iaurt

13.09.2015 1 comentarii

Acest desert este foarte rapid și simplu și folosește ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limetă, ananas, zahăr de palmier. Preparatul este ușor și răcoritor în același timp, cu un gust dulce-acrișor, extrem de plăcut. Contrastul dintre ananasul cald și dulce și iaurtul rece și ușor acrișor este extrem de plăcut.

  1. Acest desert este foarte rapid și simplu și folosește ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limetă, ananas, zahăr de palmier. Preparatul este ușor și răcoritor în același timp, cu un gust dulce-acrișor, extrem de plăcut. Contrastul dintre ananasul cald și dulce și iaurtul rece și ușor acrișor este extrem de plăcut.

    Bucătărie: thailandeză
    Dificultate: ușor
    Cantitate: 4 porții
    Timp de preparare: 5 minute
    Timp de gătit: 7 minute

    Ingrediente:

    • 1 ananas mic
    • 3 linguri de unt
    • 1 lingură de miez de nucă de cocos deshidratat
    • 4 linguri de zahăr de palmier (sau zahăr brun)
    • 4 linguri de suc de limetă
    • 2 cm bucată de ghimbir
    • coaja rasă de limetă, pentru ornat (opțional)
    • iaurt gros și rece, pentru servit

    Se retează vârful ananasului și se îndepărtează coaja cu un cuțit ascuțit. Se scot apoi “ochii” rămași de la coajă. Se taie fructul în jumătate, pe înălțime, și se îndepărtează miezul lemnos. Se taie apoi miezul pe lățime, felii de 1 cm grosime și 5-6 cm lungime.

    Ananas cu sirop si iaurt - ananasul se curata

    Se topește untul într-un wok, sau tigaie mare. Când este încins se adaugă feliuțele de ananas și se gătesc la foc mediu, circa 2 minute pe fiecare parte, sau până ce incep să se rumenească.

    Ananas cu sirop si iaurt - untul se topeste, apoi se caleste ananasul

    Între timp se prăjește uscat miezul de nucă de cocos până ce se rumenește puțin. Se pune apoi deoparte.

    Ananas cu sirop si iaurt - miezul de cocos se prajeste uscat

    Se curăță de coajă ghimbirul și se dă pe răzătoare; răzătura se stoarce, sucul colectându-se într-un castronel.

    Se presară zahărul peste ananas, se adaugă sucul de lămâie și cel de ghimbir și se gătește, amestecând constant până ce se dizolvă zaharul.

    Ananas cu sirop si iaurt - se toarna sucul de lamaie si cel de ghimbir in tigaie

    Se împart feliile de ananas pe farfurii individuale, se presară cu miez de nucă de cocos și coajă de limetă și se servesc alături de iaurt rece.

    Ananas cu sirop si iaurt - ananasul se presara cu nuca de cocos si coaja de limeta

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Andi

    Salut, Reteta asta ar putea iesi la fel de buna cu ananas din conserva? Multumesc, Andi

    08.08.2010
Autor: Radu Popovici