Pastila de sănătate: Cătină cu miere pentru imunitate
Cătina (Hippophae Rhamnoides) a fost folosită de secole în China pentru a preveni sau chiar trata anumite afecţiuni. Bogată în vitaminele B1, B2, K, C, A, acid folic, antioxidanţi, minerale şi acizii graşi esenţiali Omega 3, 6, 9 şi 7, cătina este astăzi în centrul numeroaselor studii realizate de cercetători.
-
O cură cu cătină sau introducerea ei în alimentaţia zilnică ar putea avea efecte benefice asupra sistemului gastrointestinal, imunitar sau a celui limfatic.
De asemenea, cătina ameliorează eczemele sau alte probleme ale pielii, încetineşte procesul de îmbătrânire, scade colesterolul, contribuie la o mai bună vedere şi la un păr şi o piele mai sănătoasă.
În cazul în care căutai reţete naturale prin care să îţi stimulezi imunitatea, iată mai jos o reţetă simplă şi eficientă, care te va ţine la adăpostul îmbolnăvirilor repetate.
Pentru prepararea ei, ai nevoie de 500 g cătină şi 350 g miere.
Spală cătina dacă este mai murdară, alege-o de codiţe, pune-o într-un borcan şi presează bobiţele cu o lingură de lemn.
Toarnă peste ele un borcan de 350 g miere şi amestecă bine.
Ţine la frigider şi ia câteva o linguriţă din acest amestec, în fiecare dimineaţă, înainte de a servi micul-dejun cu 30 de minute.