7 alimente care te-ar putea otrăvi

30.04.2016 0 comentarii

Antioxidanţi, substanţe nutritive, dar dacă ai afla că există şi o parte mai puţin cunoscută a unor alimente obişnuite? Citeşte lista de mai jos şi află care sunt cele 8 alimente care te-ar putea otrăvi, potrivit site-ului Shape.com

  1. Nu e cazul să te panichezi, însă! Acest efect apare în anumite situaţii şi doar dacă nu respecţi câteva reguli de bun simţ. Cu toate astea, este necesar să le cunoşti şi să ştii ce trebuie să faci pentru a îndepărta orice pericol.

    Legume crucifere


    Varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles – cunoaştem deja efectele lor benefice, dar specialiştii susţin că ele pot fi şi dăunătoare. Dacă le consumi crude, ai deja probleme cu glanda tiroidă, iar cantitatea de iod luată din alimentaţie nu e suficientă, acestea ar putea să îţi afecteze sistemul hormonal.

    Funcţia glandei tiroide este direct afectată, ducând la stări precum oboseală şi creştere în greutate.

    Cartofi verzi

    Probabil ştiai deja că acele pete mai închise la culoare sunt toxice, aşa că trebuie îndepărtate înainte de gătire. Pe lângă asta, cartofii care încep să încolţească îşi schimbă culoarea în verde, iar cartofii verzi au solanină, o substanţă otrăvitoare, care cauzează dureri de cap şi greaţă.

    Îndepărtează porţiunile verzi şi încolţite pentru a îndepărta, totodată, şi acest pericol.

    Mere şi alte fructe cu sâmburi

    Evită mijlocul şi seminţele merelor pentru că ele pot fi dăunătoare în acest caz. Seminţele merelor, caiselor, piersicilor etc. conţin amigdalină, un compus care, odată digerat, se transformă în cianură.

    Totuşi, ţine minte că ar trebui să consumi foarte mulţi astfel de sâmburi pentru a te confrunta cu efectele negative, însă tot e bine să ştii de ce să te fereşti. În plus, mai nou, amigdalina se foloseşte în diverse preparate care ar ajuta în tratarea cancerului, aşa că este nevoie, şi în acest caz, de prudenţă.

    Ciuperci

    Poate cele mai cunoscute astfel de alimente posibil otrăvitoare, ciupercile se menţin, încă, în top. În fiecare an, foarte multe persoane aleg ciupercile de pădure, care nu au fost testate sau crescute în sere specializate. Cel mai sigur ar fi să alegi doar ciupercile care provin din sursă sigură.

    Fasole

    Fasolea conţine o toxină numită fitohemaglutinină, substanţă care poate declanşa crampe şi dureri gastro-intestinale. În ce condiţii? Doar dacă nu laşi boabele de fasole la înmuiat cel puţin 5 ore înainte de preparare şi nu le fierbi temeinic după.

    Aşadar, nu uita de acest pas şi nu găti fasolea la un slow cooker pentru că acest mod de preparare nu va fi suficient pentru a elimina respectiva toxină, sustine Shape.com.

    Fructe de soc

    Da, coapte sunt delicioase, asigurându-ne, totodată, porţia de antioxidanţi necesari. Cu toate astea, fructele de soc crude conţin cianură, la fel ca şi alte părţi ale plantei (frunze, rădăcini etc). Acestea conţin de fapt glucozidă, o substanţă care, ingerată, se transformă în cianură.

    Ai grijă la băuturile care conţin astfel de părţi ale plantei şi nu consuma fructe de soc dacă nu sunt bine coapte.

    Migdale


    Pe lângă migdalele dulci, mai există şi cele amare care nu sunt comestibile. Mai nou, se pare că migdalele amare ar putea avea şi ele proprietăţi benefice pentru sănătate. Adevărat sau nu, gândeşte-te că, totuşi, 60 de migdale amare sunt letale pentru un adult. E drept că, tratate prin încălzire, şi migdalele amare devin comestibile, însă dacă le alegi, optează doar pentru o sursă foare sigură şi autorizată.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro