Hot Spices – ce condimente să alegi ca să slăbeşti?

17.05.2018 0 comentarii

Într-o combinaţie inspirată, condimentele pot transforma cu totul gustul unui preparat. La fel de bine, unele condimente recomandate de specialişti ar putea fi cheia curelor de slăbire.

  1. Ce zici de teoria asta? Nu-i aşa că îţi surâde mai mult ideea de a găti ceva condimentat decât să alergi câteva ore pe banda de alergat sau să renunţi la plăcerea ta culinară vinovată?

    Chiar dacă o alimentaţie sănătoasă şi mişcarea fizică sunt şi ele de trecut în orice plan de slăbit, iată trei dintre cele mai eficiente condimente pentru a pierde în greutate. Fie că le vei folosi în mâncăruri, fie ca suplimente, ţine minte că nu trebuie să abuzezi şi, la nevoie, cere sfatul medicului specialist.

    Boia de ardei iute

    Condimentul roşu, obţinut din măcinarea ardeiului roşu uscat, este bogat în capsaicină, substanţa responsabilă pentru numeroase beneficii, inclusiv stimularea metabolismului şi, astfel, pierderea câtorva kilograme.

    Cercetătorii de la Universitatea din Wyoming au prezentat concluziile studiilor care arătau în mod clar faptul că pudra de ardei iute nu doar că previne luarea în greutate, dar ne ajută şi să slăbim. Aceasta stimulează metabolismul, fără a fi nevoie neapărat să reducem numărul caloriilor zilnice.

    Chimion

    Deşi fac parte din aceeaşi familie şi se aseamănă destul de mult, chimionul şi chimenul sunt două condimente diferite. Originar din Asia, chimionul este bogat în fier, magneziu, mangan şi calciu.

    Condimentul cu o aromă bogată, uşor amăruie a fost obiectul unui studiu realizat în Iran. În cadrul acestuia, 88 de femei supraponderale sau obeze au fost împărţite în două grupe. Timp de trei luni, ambele grupe au primit consiliere nutriţională, iar femeile dintr-un grup au consumat şi 3 g de pudră de chimion pe zi (un pic mai puţin de o linguriţă), condiment amestecat în iaurt.

    La final, rezultatele au fost evidente: femeile din grupul care primise chimion slăbiseră cu 1.5 kg mai mult decât celelalte, grăsimea corporală scăzuse cu 14.5% (faţă de 4.91% în cadrul celuilalt grup), iar nivelul de trigliceride şi colesterol scăzuse şi el.

    Cardamom

    Cardamom verde sau negru, nu contează, beneficiile sunt la fel de importante. Folosit în Orientul Mijlociu în preparate, ceai sau cafea, cardamomul poate fi integrat cu succes şi în curele de slăbire.

    Pe lângă faptul că îmbunătăţeşte considerabil digestia şi reduce totodată disconfortul abdominal sau flatulenţa, cardamomul arde grăsimile şi stimulează metabolismul.

    Aşadar, dacă vrei şi tu să beneficiezi de toate aceste avantaje, adaugă-l în alimentaţia zilnică.

    Turmericul, piperul negru şi ghimbirul sunt alte trei condimente-minune, cu numeroase beneficii, printre care şi stimularea metabolismului. Citeşte aici mai multe despre ele.

    Turmeric - un condiment asiatic minune

    Piperul negru - beneficii şi contraindicaţii

    Ghimbirul în bucatarie - beneficii şi sfaturi culinare

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro