Frumuseţe din bucătărie – 5 alimente şi beneficiile lor nebănuite

13.11.2018 1 comentarii

Miere, ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, apă minerală, ulei de măsline – eşti obişnuit tot timpul să le integrezi în cele mai gustoase reţete, nu-i aşa? Ei bine, de acum le poţi folosi şi ca produse naturale pentru frumuseţe pentru că beneficiile lor nu se opresc la aria culinară.

  1. Aşadar, dacă te-ai îndreptat şi tu spre tot ce înseamnă natural în materie de beauty citeşte proprietăţile de mai jos ale câtorva dintre cele mai populare alimente din bucătărie.

    Ulei de cocos

    Sezonul rece s-a instalat deja, aşa că frigul, ploaia şi, în curând ninsoarea, ne vor afecta aspectul pielii. Mâinile sunt cele mai expuse, iar o “cremă” naturală din ulei de cocos, cu un parfum îmbietor, fără alte adaosuri artificiale este cea mai bună idee.

    Masează-ţi mâinile cu câteva picături de ulei de cocos pentru a atenua pielea aspră şi uscată.

    În plus, află că uleiul de cocos este excelent şi în tratarea eczemelor, a arsurilor, având şi un factor de protecţie moderat (SPF 4-6). Dacă primele urme ale celulitei se văd deja, masează-ţi periodic zonele afectate cu ulei de cocos pentru o mai bună hidratare a pielii.
    Pentru părul despicat, vopsit, lipsit de strălucire, uleiul de cocos poate fi, din nou, o variantă excelentă! Pur şi simplu masează-ţi părul (rădăcini şi vârfuri) cu 1-2 linguriţe de ulei de cocos, cu cel puţin 30 de minute înainte de spălare.

    Miere


    Demachiant natural, mierea poate fi folosită şi în tot felul de măşti pentru ten. De exemplu, amestecă 1-2 linguri de ulei de jojoba cu 1 lingură de miere şi masează-ţi tenul, evitând zona ochilor. Lasă 10-15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă.

    Balsamul pentru buze din comerţ poate fi şi el înlocuit cu miere, aplicată pe buze dimineaţa şi seară.

    În plus, mierea are un efect de albire aşa că poate fi folosit atât pe piele, pentru a ajuta la decolorarea eventualelor pete, cât şi pentru a deschide nuanţa părului. În acest ultim caz, amestecă 3 linguriţe de miere cu 3 linguriţe de apă , masează pe părul umed, lasă 45-50 de minute, după care clăteşte bine. Pentru rezultate concludente, acest procedeu trebuie repetat periodic.

    O altă utilizare mai puţin cunoscută a mierii este şi cea de a înmuia cuticulele şi de a hidrata unghiile. Înainte de a-ţi face manichiura sau pedichiura, înmoaie-ţi unghiile într-un amestec format din 1 linguriţă de miere şi 1 linguriţă de oţet de mare.

    Apă minerală


    Apa termală era în mare vogă la un moment dat. E drept că preţul e şi el pe măsură, aşa că de ce nu ai încerca varianta sa mai ieftină, dar la fel de benefică? Apa minerală revitalizează tenul, îl face mai luminos, ferm şi sănătos.

    Asiaticele, de exemplu, încorporează de foarte mulţi ani apa minerală în ritualul lor de frumuseţe. Aşadar, clăteşte-te cu apă minerală dimineaţa şi seara, după demachiere. Aceasta nu era contraindicaţii, fiind recomandată tuturor tipurilor de ten.

    Ulei de măsline

    La finalul unei zile friguroase de iarnă, un masaj cu ulei de măsline este mai mult decât binevenit. În plus, o baie în care ai pus 3-4 linguriţe de ulei de măsline extravirgin nu doar că te relaxează, dar îţi şi hidratează şi catifelează pielea. Pentru acelaşi aspect, te poţi masa cu ulei de măsline înainte de baie tocmai pentru a permite uleiului să lucreze mai mult şi mai intens.

    Uleiul de măsline acţionează şi el ca demachiant, aşa că foloseşte-l pentru a îndepărta impurităţile.

    Totuşi, cel mai cunoscut beneficiu al uleiului de măsline este pentru păr. În timpul spălării, masează-ţi părul cu o mască din 1 gălbenuş de ou, 1 linguriţă ulei de măsline, 30 picături vitamina A şi 30 picături ulei de ricin.

    Clăteşte după 10-15 minute şi şamponează din nou.

    Bicarbonat de sodiu

    Vrei să ai dinţi mai albi? Periază-i în fiecare dimineaţă cu bicarbonat de sodiu. În plus, bicarbonatul are efect de scrub şi de albire şi pentru piele, aşa că masează-ţi tenul sau pielea cu probleme cu un amestec format dintr-o parte apă şi trei părţi bicarbonat de sodiu.
    Dacă vrei să îţi cureţi foarte bine peria de păr, las-o 30 de minute într-un lichid format din apă călduţă şi bicarbonat de sodiu.

    Probabil ai aflat deja că cosmeticele şi, în special, deodoranţii, pot interveni în echilibrul nostru hormonal, inhibând eliminarea unor hormoni ca estrogenul. Tocmai de aceea, foarte mulţi aleg deodoranţi naturali, printre care se numără şi bicarbonatul de sodiu.

    În cazul în care vrei şi tu să încerci varianta asta, adaugă un pic de bicarbonat în 50 ml de apă, nu lăsa să se dizolve şi tamponează-te cu acest amestec la subraţ.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • As adauga pe lista si uleiul de ricin. Eu il folosesc la par. Poate va ajuta si mastile cu ulei de ricin pe care le-am postat pe blog: http://www.grijapentrupar.ro/2016/03/14/masti-de-par-cu-ulei-de-ricin-pentru-cresterea-si-regenerarea-parului/

    19.05.2016
Autor: ebucataria.ro