Cura cu suc de aloe vera – excelentă pentru sănătatea întregului organism
Nu mai e un secret cât de benefică poate fi planta de aloe vera. Suplimentele cu aloe sunt la mare căutare astăzi când alternativa naturală este din ce în ce mai populară. Pe lângă aceste soluţii din comerţ, însă, poţi prepara chiar tu, acasă, un suc din aloe vera, la fel de eficient şi recomandat în numeroase afecţiuni.
-
Aloina şi gelul de aloe vera sunt principalele ingrediente ale acestei plante: au efect laxativ, antiinflamator, detoxifiant şi regenerant la nivelul pielii şi al întregului organism.
Se pare că gelul de aloe ar funcţiona ca un antibiotic, întărind totodată şi sistemul imunitar. Beneficiile lui nu se opresc aici, întrucât este o sursă importantă de vitaminele B12, A, C, E, acid folic şi calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru şi zinc.
Aşadar, dacă vrei să încerci şi tu o cură cu aloe vera, iată de ce ai nevoie:
1.5 kg plantă de aloe vera (între 3-5 ani, neudată cu 5 zile înainte de a o tăia)
3.5 litri de vin roşu sau negru (mai tare, de preferat între 16-18 grade)
2.5 kg de miere de albine
Mod de preparare:
Înainte de a o tăia, planta nu trebuie udată timp de 5 zile şi trebuie să aibă între 3 şi 5 ani.
Tai planta, nu o speli, ci doar ştergi de praf, o porţionezi şi o dai prin maşina de tocat.
Pune într-un borcan de geam şi toarnă peste 3 litri şi jumătate de vin roşu sau negru şi 2.5 kg de miere de albine.
Amestecă-le foarte bine pentru a se topi mierea, închide ermetic borcanul şi lasă-l 5 zile într-un loc întunecos.
Amestecă în fiecare zi. După 5 zile, sucul va fi gata şi îl poţi consuma astfel: în primele 5 zile ia 2 linguriţe pe zi (1 dimineaţa, 1 seara), cu 2 ore înainte de masă (deci nu mănânci nimic după).
Iar după aceste 5 zile, creşte la 3 linguri pe zi, 1 dimineaţa, 1 la prânz, 1 seara.
De preferat ar fi să continui această cură până se termină sucul din borcan, dar dacă vrei să mai păstrezi, sucul se ţine foarte bine la frigider, în sticle mai mici.