5 măşti naturale contra căderii părului

11.02.2016 0 comentarii

O carenţă de vitamine, o tulburare hormonală sau factorul genetic sunt doar câteva dintre cauzele căderii părului. Înainte de a apela la sfatul doctorului sau în asociere cu tratamentul prescris de acesta, remediile naturale nu pot fi decât de ajutor.

  1. Sunt câteva ingrediente “magice”, regăsite în numeroase măşti naturale care acţionează eficient asupra căderii părului, regenerând, totodată, podoaba capilară.

    Dacă vrei să încerci şi tu această soluţie, iată mai jos 5 dintre cele mai spectaculoase măşti naturale contra căderii părului.

    Masca numărul 1

    Ingrediente

    1 gălbenuş
    câteva picături de vitamina A
    câteva picături de ulei de ricin

    Ingredientele principale sunt, în acez caz, gălbenuşul şi uleiul de ricin. Ouăle sunt bogate surse de proteine şi vitamine care întăresc firul de păr. În plus, conţin vitamina A, eficientă contra mătreţii, vitamine din complexul B care ajută mult contra căderii părului, vitamina D pentru creşterea părului şi vitamina E, cea care stimulează circulaţia sanguină.

    În plus, uleiul de ricin are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, fiind şi el bogat în vitamina E, proteine, acizi graşi Omega 6 şi 9.

    Ca mod de preparare, pur şi simplu combină ingredientele într-un recipient de sticlă sau ceramică, amestecă bine şi masează-ţi scalpul şi firul de păr de la rădăcină până la vârf. E de preferat să aplici masca pe părul umed, între două şamponări şi să laşi aproximativ 15 minute.

    Masca numărul 2

    Ingrediente

    În părţi egale:
    gaz dublu rafinat
    ulei de ricin
    coniac (alcool de 90 de grade)

    Vei regăsi această reţetă de mască şi în comerţ, dar la fel de bine o poţi prepara şi tu. acasă. Pentru început, ar fi indicat să pui totuşi mai puţin gaz pentru a te obişnui cu mirosul. Amestecă totul într-o sticlă şi tamponează rădăcinile cu vată îmbibată în soluţie. De preferat ar fi să stai aşa câteva ore.

    Ţine minte că e nevoie de o cantitate foarte mică de soluţie şi mai poţi varia modul de administrare. Cu alte cuvinte, dacă nu poţi să îţi aplici înainte de a te spăla sau după, pe părul uscat, aplică masca pe părul umed şi stai 10-15 minute înainte de şamponare. Deşi nu la fel de eficientă, cel puţin nu ţi se va mai părea că părul încă miroase a gaz.

    Masca numărul 3

    Ingrediente

    1 gălbenuş
    3 linguriţe de ceai verde

    Una dintre cele mai simple măşti, şi asta pentru că conţine doar două ingrediente care nu dau neplăceri legate de miros sau consistenţă. Pe lângă gălbenuş, ceaiul verde este şi el un puternic antioxidant care stimulează creşterea părului.

    Amestecă-le pe cele două şi masează scalpul şi firul de păr pe toată lungimea lui. Acoperă cu o folie de plastic şi lasă timo de 30 de minute. La fel, dacă te grăbeşti, aplică masca pe părul umed, între şamponări.

    Masca numărul 4

    Ingrediente

    2-3 linguriţe de ulei de cocos
    2 linguriţe de vitamina A sau vitamina E

    Uleiul de cocos este un puternic antibacterian şi antifungic ceea ce înseamnă că nu doar ameliorează afecţiunile scalpului, ci le şi tratează. Aici, în combinaţie cu vitamina A sau vitamina E poate face minuni în cazul căderii părului. Este de reţinut faptul că uleiul de cocos poate fi folosit chiar singur, fără vreun alt adaos, administrat atât pe scalp, cât şi pe toată lungimea părului. De altfel, se ştie deja că uleiul de cocos regenerează firul de păr, îi oferă strălucire şi revitalizează părul deteriorat.

    Combină cele două ingrediente şi masează-ţi părul uscat, lăsându-l mininum 30 de minute până la spălare.

    Masca numărul 5


    Ingrediente

    1 gălbenuş
    1 linguriţă ulei de măsline
    ½ linguriţă miere

    Pentru căderea părului, dar şi pentru revitalizarea şi redarea strălucirii părului, această masca e perfectă! Gălbenuşul va hrăni în special rădăcina, întărind-o şi reducând efectele căderii părului, iar uleiul de măsline şi mierea vor hidrata corespunzător podoaba capilară.

    Amestecă bine ingredientele şi apoi aplică pe toată lungimea părului (uscat) şi la rădăcină. Acoperă cu o folie din plastic şi stai aşa 30 de minute până la spălare.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro