Piept de pui cu broccoli şi sos chimichurry

12.03.2018 0 comentarii

Dă o savoare cu totul specială acestui preparat, optând pentru un sos exotic şi inedit! Ai încerca şi tu piept de pui cu broccoli şi sos chimichurry?

  1. Ingrediente

    1-2 bucăţi piept de pui
    ½ linguriţă sare de mare
    ½ linguriţă piper cayenne
    ½ linguriţă paprika
    2 linguri ulei de măsline
    1 broccoli

    Pentru sos

    ¾ cană pătrunjel tocat mărunt
    2 linguri ulei de măsline
    1 lingură oţet de cidru de mere
    2-3 căţei de usturoi mărunţiţi
    ¼ linguriţă oregano
    sare şi piper

    Mod de preparare

    Mixează într-un vas sarea de mare, piperul şi paprika. Presară peste bucăţile de piept de pui şi stropeşte apoi cu ½ linguriţă de ulei de măsline.

    Aşază bucăţile de piept de pui pe grătarul preîncălzit. Mai întoarce din când în când şi lasă până se rumenesc uşor.

    Separat, unge şi broccoli (rupt în bucheţele mai mari) cu ce a mai rămas din uleiul de măsline şi sare de mare. Pune tot pe grătarul pe care se face puiul, dar după 10-15 minute. Lasă bucheţelele până se face pieptul de pui. Broccoli ar trebui să fie crocant.

    Între timp, prepară sosul Chimichurry: amestecă toate ingredientele într-un bol sau blender şi amestecă bine.

    Serveşte pieptul de pui cu bucheţelele de broccoli, iar peste carne adaugă sosul de mai sus.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro