Cod cu legume la cuptor
Combinaţia peşte-legume n-are cum să dea greş! Iar dacă optezi să găteşti cod, e clar că vei avea un preparat gustos, rafinat, care merge perfect cu un vin alb!
-
Ingrediente
2 bucăţi mari de cod
2-3 felii de ţelină
sare, piper
4-5 cartofi
2-3 morcovi
2 dovecei
fasole păstăi
rozmarin
Mod de preparare
Spală codul, dă-i cu sare şi piper şi aşază-l mai întâi pe grătarul cu aburi, pe nişte felii mai late de ţelină.
Lasă-l aproximativ 20 de minute.
După aceea, transferă-l într-o tavă de yena sau termorezistentă în care ai pus în prealabil un pic de ulei de măsline. Peste peşte, adaugă şi legumele, tăiate după preferinţă: cartofii (pe aceştia îi poţi fierbe în coajă puţin, înainte), fasole păstăi, roşii, dovlecelul.
Presară rozmarin şi pătrunjel tocat mărunt şi dă la cuptor pentru 10 minute sau până legumele sunt puţin rumenite.