A slăbit 27 de kilograme, şi-a schimbat jobul şi are acum un blog de succes

19.10.2016 0 comentarii

Motivaţia e, poate, cea mai importantă atunci când dorim să schimbăm ceva în viaţa noastră. Jobul, casa, prietenii sau pur şi simplu felul în care arătăm. Dacă te încadrezi în ultima categorie şi încerci de ceva vreme să slăbeşti sănătos, povestea lui Liz DellaCroce te va inspira cu siguranţă.

  1. Tiparul american, Liz a fost mereu sedentară şi, deşi a optat mereu pentru mâncare sănătoasă, se pare că, aici, ce a făcut diferenţa a fost cantitatea. Pe blogul ei personal, The Lemon Bowl, Liz susţine că nu şi-a ascultat organismul şi mânca mult mai mult decât corpul său ardea apoi prin mişcare fizică.

    Totuşi, spre deosebire de celelalte poveşti de succes într-ale slăbitului, americanca nu a avut un singur episod revelator, în urma căruia a reuşit să slăbească şi să se menţină la o greutate ideală (la terminarea liceului cântărea aproape 100 kg). Ca şi în viaţă, de altfel, a trecut prin mai multe etape înainte de a ajunge la o greutate stabilă şi satisfăcătoare.

    Primul an de facultate – primele 10 kilograme pierdute


    Pierdute în numeroasele drumuri pe care le făcea pe jos, se pare, întrucât Liz susţine că, în acea perioadă, nu îşi schimbase cu mult alimentaţia.

    Singura diferenţa era aceea că, nemaiavând maşină, mergea foarte mult pe jos, în fiecare zi.

    6 luni după luna de miere – cele mai importante în acest proces


    Deşi supraponderală, Liz nu a avut niciodată o problemă cu stima de sine. A absolvit o facultate cu brio, iar la vârsta de 25 de ani s-a căsătorit.

    Puţin după luna de miere, însă, factorul declanşator al procesului de slăbit a fost o fotografie de la nuntă.

    Acela a fost momentul în care a decis că trebuie să facă ceva concret pentru a pierde în greutate. Şi, cum tehnologia ne vine mereu în ajutor, a găsit un site prin care ţinea mai uşor socoteala caloriilor şi a exerciţiilor realizate.

    Cu ajutorul lui, cu mai multă disciplină şi, bineînţeles, făcând sport în mod regulat (30 de minutes, de 3 ori pe săptămână), Liz a reuşit să dea jos 16 kg în 18 luni.

    În acel punct, mai trebuia să slăbească încă 5 kg pentru a ajunge la greutatea ideală, însă progresele erau chiar şi aşa remarcabile.

    Pierderea jobului în vânzări – un punct de cotitură


    Chiar şi cu aceste rezultate notabile, având o viaţă profesională activă, în care nu lipseau mesele cu clienţii, Liz s-a îngrăşat din nou.
    Cum în 2008 şi-a pierdut slujba, antrenamentul fizic a fost cel care a scăpat-o de depresie. Făcea în fiecare săptămână kickboxing, boot camp, yoga.

    Chiar şi acum, însă, nu a scăpat de micile tentaţii care luaseră forma prietenilor de la sală şi a petrecerilor de week-end.

    După cum ea însăşi mărturiseşte, un lucru esenţial învăţat în acea perioadă este acela că, oricât de mult ai lucra în sala de fitness, toate beneficiile se anulează în momentul în care îţi pierzi week-endurile în club, bând alcool.

    Venirea pe lume a primului său copil – transformarea dietei în stil de viaţă sănătos şi a experienţei sale cu kilogramele în blog de succes

    La puţin timp după naşterea băieţelului său, Liz cântărea din nou 90 de kg. Atunci a fost momentul în care a decis că fluctuaţiile sale de greutate se datorau în principal inconsecvenţei ei, aşa că trebuia să transforme dieta temporară în stil de viaţă sănătos.

    Americanca a început să îşi monitorizeze din nou caloriile cu ajutorul site-ului MyFood Dairy, la 6 săptămâni de la naştere s-a reîntors în sala fitness (pentru antrenamente moderate), a fost mult mai atentă la alimentaţie şi şi-a deschis un blog care avea să fie unul de mare succes.

    27 de kilograme and keep counting - care să fie combinaţia magică într-ale slăbitului?


    Aşa a reuşit să slăbească 27 de kilograme, iar procesul nu s-a încheiat încă. Povestea lui Liz nu este una liniară, ba chiar dimpotrivă, însă demonstrează că putem experimenta mai multe etape înainte de a găsi formula câştigătoare.

    Şi, în cazul ei, aceasta s-ar traduce prin mâncare sănătoasă, preparată în casă, cu alimente bio, neprocesate, produse local. Mărimea porţiilor este şi ea foarte importantă, la fel ca şi calculul caloriilor consumate în fiecare zi.

    Şi, chiar dacă antrenamentul într-un cadru organizat, cum e sala de fitness, e şi el important, esenţial este să facem mişcare fizică în fiecare zi, fie că ne referim aici la mers pe jos sau urcatul scărilor.

    Sursa poza: The Lemon Bowl
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro