Sfaturi culinare – trucuri pentru cele mai gustoase ciorbe

29.06.2016 0 comentarii

Ca în cazul oricărui alt preparat, şi ciorbele sunt mai gustoase când aplicăm unele trucuri eficiente. Citeşte mai jos câteva dintre acestea, după care spune-ne ce foloseşti tu la prepararea celor mai gustoase ciorbiţe.

  1. Ai grijă când pui verdeaţa

    Fie că preparăm ciorbă de legume, fie că optăm pentru ciorbă cu carne, adaugă verdeaţă înainte de a închide focul. Astfel, aroma, dar şi vitaminele se vor păstra mult mai bine.

    Combinaţie din trei ingrediente în loc de Vegeta

    La ciorbele de legume, mulţi adaugă şi Vegeta, însă poţi înlocui acest ingredient dacă atunci când adaugi zarzavatul în apa pentru ciorba pui şi 1 morcov ras, un pic de piper şi 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt.

    Os de vită în ciorba de perişoare


    Te întrebi cum să-ţi iasă ciorba de perişoare mult mai gustoasă decât de obicei? E simplu! Ia un os de vită, spală-l şi adaugă-l într-o oală cu apă, cât să il acopere. Pune-l la fiert.

    Lasă-l să dea în clocot, după care aruncă apa respectivă, pune altă apă rece peste os şi, când dă iar în fiert, lasă-l să fiarbă cam 1 oră şi jumătate. În tot acest timp, adaugă aici 1 ceapă întreagă, 1 morcov, 1 felie de ţelină.

    Când vezi că osul şi-a lăsat zeamă, se strecoară ciorba în altă oală curată (cât ai nevoie pentru ciorba de perişoare), se adaugă un morcov crud tăiat mărunt, 1 ceapă crudă şi 1 linguriţă de orez. Când acestea sunt fierte se adaugă borş după gust şi, când borşul la rândul lui dă în clocot se adăugă perişoarele cu ajutorul unei linguriţe umede. Cu 5 minute înainte de a închide focul, adaugă sare, piper, verdeaţă şi 1 lingură de bulion sau suc de roşii.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro