Untul de cocos – la ce este bun, cum să îl prepari şi să-l foloseşti

20.06.2016 0 comentarii

Ştim deja cât de eficient este pentru sănătate uleiul de cocos, dar te-ai gândit vreodată la ce este util untul de cocos, cum il poţi folosi şi, mai ales, cum îl poţi prepara chiar tu, acasă? Vezi în rândurile de mai jos avantajele acestuia, dar şi o metodă uşoară prin îl care poţi realiza şi tu!

  1. Cum să prepari untul de cocos?

    Pentru acest procedeu, nu ai nevoie decât de fulgi de cocos bio, uscaţi şi neîndulciţi.

    Pune-i în robotul de bucătărie şi mixează pentru 3-4 minute. Opreşte şi, dacă e nevoie, curăţă pereţii robotului de bucătărie astfel încât compoziţia să fie în mijloc. Mai lasă 5-6 minute, până vezi că totul a căpătat o consistenţă cremoasă.

    Pune la borcane şi păstrează la temperatura camerei. Poţi lua câte o linguriţă în fiecare zi, în scopuri terapeutice sau vezi mai jos alte metode de a-l folosi.

    Care sunt beneficiile untul de cocos?

    Uleiul de cocos este extras din nuca de cocos, în vreme ce untul de cocos foloseşte aproape toate părţile acesteia, exceptând coaja. Aşadar, e de la sine înţeles că untul conţine mai multe fibre, potasiu, magneziu, fier şi grăsimi sănătoase.

    Printre altele, untul de cocos este benefic în:

    -    Scăderea în greutate

    Consumă 1-2 linguriţe de unt de cocos pe zi şi vei vedea diferenţa! Asta, bineînţeles, dacă respecţi şi alte reguli de bun simţ ale unei diete şi vieţi sănătoase. Ţine minte că untul de cocos accelerează metabolismul şi îţi dă mai multă energie. În plus, find o sursă importantă de grăsimi sănătoase, untul de cocos folosit ca atare sau în diverse preparate te va face să te simţi sătul mai mult timp. Pe lângă kilogramele pierdute, este posibil să pierzi şi în centimetri pentru că untul de cocos ajută şi la topirea depozitelor de grăsime.

    -    Creşte imunitatea şi ne apără de bacterii şi viruşi

    Untul de cocos conţine acid lauric, cel responsabil pentru stimularea imunităţii şi protejării contra bacteriilor, viruşilor sau fungilor. Aşadar, dacă eşti predispus către răceli dese sau candida, ar fi bine să consumi deseori acest tip de unt.

    -    Încetineşte procesul de îmbătrânire

    Mai puţine riduri, piele mai elastică şi hidratată – cine nu şi-ar dori toate astea?! Cum untul de cocos ne protejează împotriva radicalilor liberi, e posibil să încetinim procesul de îmbătrânire dacă alegem să îl consumăm periodic.

    Cum să foloseşti untul de cocos?

    În primul rând, îl poţi folosi intern, ca atare, consumând 1-2 linguriţe pe zi. Apoi, untul de cocos e perfect ca ingredient în deserturile raw vegane, răzuit sau topit în salate şi smoothie-uri în diverse combinaţii sau folosit în locul untului clasic.

    Contra arsurilor sau ridurilor, aplicat local, untul de cocos este la fel de benefic.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro