Lipie cu brânză şi salată de legume
La micul-dejun, prânz sau pacheţelul de la serviciu? Orice ai alege, varianta asta e perfectă: lipie cu brânză şi salată de legume! Uite mai jos cum se face!
-
Ingrediente
2 lipii
4 felii de brânză mai tare
2 ouă
un pic de făină
sare, piper
ceapă verde
varză roşie
salată verde
1 avocado
usturoi verde
3-4 morcovi
ardei gras verde
castravete crud
ulei de măsline
2 linguri suc de lămâie
2-3 linguri bulion sau sos de roşii
Mod de preparare
Bate 2 ouă cu un pic de făină până faci un aluat moderat ca consistenţă.
Adaugă sare şi piper.
Ia feliile de brânză, dă-le întâi prin puţină făină, după care prin amestecul de mai sus.
Pune-le în 100 ml ulei încins şi prăjeşte-le bine, pe ambele părţi.
Lasă-le pe un prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de grăsime.
Pregăteşte apoi salata din: ceapă verde, varză roşie, salată verde, usturoi verde, avocado, ardei gras verde şi castravete crud.
Feliază în funcţie de preferinţă şi amestecă totul.
Ia lipiile şi umple-le astfel: aşază un strat din salată de legume, după care o felie de brânză prăjită. Adaugă puţin sos realizat din bulion, sare şi piper, apoi iar o felie de pâine prăjită şi iar salata de legume.
Împătureşte şi serveşte cu salata care ţi-a mai rămas şi morcovii pregătiţi pe grătar sau la cuptor.