Plăcintă cu caşcaval
Un preparat clasic, care nu se demodează niciodată, această plăcintă cu caşcaval se aseamănă şi cu budinca de brânză sau caşcaval! Oricum i-ai spune, rezultatul e delicios!
-
Ingrediente
70 ml ulei
300 g caşcaval
300 ml lapte
30 g pesmet
3 ouă
70 g făină
sare
Mod de preparare
Ia caşcavalul: jumătate dă-l pe razătoarea mare, jumătate taie-l în cubuleţe.
Fierbe laptele şi lasă-l să se răcească.
Ia ouăle şi separă în două vase diferite albuşurile de gălbenuşuri.
Bate spumă albuşurile.
Separat, ia făina şi amestec-o cu 100 ml din laptele fiert şi răcit şi cam 20 ml de ulei.
Amestecă bine. Adaugă restul de lapte şi fierbe pe foc moderat.
Lasă apoi să se răcească.
Pune pe foc pesmetul cu puţin ulei şi rumeneşte-l uşor.
Amestecă compoziţia de mai sus, cea cu făină şi lapte, cu gălbenuşurile, sare, caşcavalul ras şi cel tăiat cubuleţe. La final, adaugă şi albuşurile bătute spumă.
Ia o tavă de cuptor, întinsă, şi unge-o cu puţin unt şi tapetează cu făină.
Toarnă compoziţia de mai sus aici şi dă tava la cuptor, pentru aproximativ 25-30 de minute.