Omletă cu brânză de capră şi sparanghel

02.08.2016 0 comentarii

Îi spunem omletă cu brânză de capră şi sparanghel, dar acest preparat poate trece lejer drept o plăcintă savuroasă sau o gustare pentru orice moment al zilei!

  1. Ingrediente

    8 ouă
    200 g spanac
    1 legătură pătrunjel
    200 g brânză de capră
    40 g unt
    3 linguri ulei
    sare, piper
    câteva tulpini de sparanghel

    Mod de preparare

    Mai întâi, prepară sparanghelul. Pune apă cu puţină sare la fiert şi, când dă în clocot, adaugă tulpinile de sparanghel, în prealabil curăţate uşor la capete.

    Lasă aproximativ 7-8 minute, scurge-le şi lasă-le deoparte.

    Într-un vas, bate ouăle bine.

    Spală şi taie fâşii spanacul.

    Adaugă într-o cratiţă, pe foc, untul şi, când este încins, căleşte puţin spanacul şi patrujelul până când s-au înmuiat.

    Scoate pe o farfurie, scurge bine, după care adaugă acest amestec în compoziţia de ouă.

    Sărează şi piperează.

    Taie brânza în bucăţele şi toarnă peste compoziţia de mai sus. Încorporează şi sparanghelul. Amestecă bine.

    Dă la cuptor până când este rumenită şi făcută în interior.

    O mai poţi pregăti şi pe aragaz, ca o omletă clasică.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro