Omletă cu brânză de capră şi sparanghel
Îi spunem omletă cu brânză de capră şi sparanghel, dar acest preparat poate trece lejer drept o plăcintă savuroasă sau o gustare pentru orice moment al zilei!
-
Ingrediente
8 ouă
200 g spanac
1 legătură pătrunjel
200 g brânză de capră
40 g unt
3 linguri ulei
sare, piper
câteva tulpini de sparanghel
Mod de preparare
Mai întâi, prepară sparanghelul. Pune apă cu puţină sare la fiert şi, când dă în clocot, adaugă tulpinile de sparanghel, în prealabil curăţate uşor la capete.
Lasă aproximativ 7-8 minute, scurge-le şi lasă-le deoparte.
Într-un vas, bate ouăle bine.
Spală şi taie fâşii spanacul.
Adaugă într-o cratiţă, pe foc, untul şi, când este încins, căleşte puţin spanacul şi patrujelul până când s-au înmuiat.
Scoate pe o farfurie, scurge bine, după care adaugă acest amestec în compoziţia de ouă.
Sărează şi piperează.
Taie brânza în bucăţele şi toarnă peste compoziţia de mai sus. Încorporează şi sparanghelul. Amestecă bine.
Dă la cuptor până când este rumenită şi făcută în interior.
O mai poţi pregăti şi pe aragaz, ca o omletă clasică.