Ce să mănânci când ţii dietă – 10 alimente care stimulează metabolismul

03.05.2017 0 comentarii

Te-ai hotărât să ţii dietă. Ai vorbit, poate, cu un nutriţionist, te-ai documentat şi ştii exact ce trebuie să eviţi şi care e meniul pentru cel puţin o săptămână. În afară de aceste detalii, însă, află că mai sunt unele trucuri la care poţi apela.

  1. De exemplu, la acele alimente care stimulează în mod natural metabolismul, facilitând, astfel, şi pierderea în kilograme.

    Aşadar, trece în revistă câteva dintre cele mai indicate 10 alimente de introdus în orice dietă, atunci când vrei să slăbeşti.

    1). Ardei iute

    Ardeiul iute conţine capsaicină, un compus care “obligă” metabolismul să lucreze mai rapid şi mai eficient. În plus, el conţine şi vitamina C, benefic pentru sănătatea întregului organism. Ai grijă, însă, să nu exagerezi, ci să consumi ardei iute sau praf de ardei iute regulat, în diverse feluri şi combinaţii, cu preparatele de bază.

    2). Cafea

    O veste bună pentru cei care vor să slăbească şi se simt privaţi de unele plăceri culinare vinovate. Ei bine, nu va trebui să renunţaţi la cafea! Un studiu recent a demonstrat că rata metabolică a celor care consumau cafea era cu 16% mai mare decât cei care nu beau cafea sau o preferă decofeinizată.

    Cu toate astea, încearcă să o consumi moderat şi să o prepari după reţeta tradiţională (la ibric, din boabe de cafea proaspăt măcinate).

    3). Ceai verde

    O altă băutură benefică atunci când vrei să slăbeşti, dar nu numai, este şi ceaiul verde. Bogat într-un compus benefic, EGCG, ceaiul verde ajută la arderea depunerilor de grăsime. De fapt, acest compus se află în centrul multor alte studii, pe alte subiecte, cum ar fi endometrioza sau cancerul, un alt motiv în plus să consumi dimineaţa o cană din ceai verde şi o linguriţă de miere.

    Ai grijă, însă, pentru că ceaiul verde nu este indicat în anemie, aşa că s-ar putea să nu îl tolerezi, mai ales dacă adaugi prea multă plantă, din prima. Cel mai bine ar fi să începi cu o doză foarte mică pentru a vedea cum te simţi.

    4). Afine, coacăze şi alte fructe de pădure


    Asigură-ţi porţia de antioxidanţi din fructe de pădure! De ce? Ele ne protejează împotriva stresului oxidativ, cel care dăunează celulelor şi împiedică creşterea musculară, scăderea în greutate, ducând, în unele cazuri la apariţia unor afecţiuni mai grave.

    5). Migdale

    Dacă te gândeai ce să mănânci între antrenamente sau ca gustare sănătoasă, iată că ai găsit răspunsul! Migdalele sunt săţioase, bogate în vitamina E, fibre şi grăsimi mononesaturate ceea ce ajută nu doar silueta, ci şi funcţionarea sistemului cardiovascular.

    6). Carne de curcan


    Pe lângă conţinutul bogat în acid folic, zinc, potasiu şi vitaminele din complexul B, carnea de curcan este bogată în proteine ceea ce ajută la creşterea musculară, dar şi la topirea depozitelor de grăsime tocmai pentru că stimulează metabolismul.

    Ba mai mult, dacă îţi completezi dieta cu antrenament fizic, ţine minte că o gustare cu carne de curcan este perfectă înainte sau după antrenament.

    7). Linte, năut sau fasole


    Motivul este simplu: deficienţa de proteine şi fibre încetineşte metabolismul, scăzând eficienţa oricărei cure de slăbit. Cum lintea, năutul sau fasolea sunt bogate în ambele, şi în proteine, dar şi în fibre, asigură-te că le consumi regulat.

    Bineînţeles, cum ele pot fi prea grele pentru sistemul digestiv, asigură-te că le prepari corect.

    8). Seminţe de chia


    Cum seminţele de floarea-soarelui sau cele de in pot avea contraindicaţii cu privire la afecţiunile hormono-dependente sau ar putea să conţină urme de gluten sau soia, seminţele de chia par a fi soluţia salvatoare.

    Şi nu doar pentru o alimentaţie sănătoasă, ci şi pentru curele de slăbit. Bogate în fibre, proteine şi acizi graşi Omega 3, seminţele de chia sunt săţioase şi stimulează eficient metabolismul.

    9).  Ciocolată neagră


    Da, nu orice fel de ciocolată ne ajută să slăbim, ci doar cea cu peste 70% cacao. Totuşi, indicaţia noastră ar fi să citeşti atent eticheta produsului respectiv, pentru a nu mai există alte adaosuri nesănătoase.

    Ciocolata neagră este o sursă excelentă de magneziu, cel care stimulează adiponectina, un hormon important în arderea grăsimilor.

    10). Oţet de mere organic


    Începe-ţi ziua cu o băutură detoxifiantă, preparată din apă plată, încălzită puţin, ½ - 1 linguriţă oţet de mere oganic, un praf de turmeric, un praf de piper cayenne şi, opţional, puţin ghimbir.

    Nu doar că îţi va ajuta digestia şi sistemul hormonal, ci îţi va stimula şi metabolismul. 

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro