Orez cu broccoli şi ardei gras

31.01.2018 0 comentarii

Ştim deja cât de sănătoase sunt legumele, dar nu ai vrea să le încerci şi în preparate ceva mai diferite, cum este acest orez cu broccoli şi ardei gras?

  1. Ingrediente

    1 cană de orez alb (aproximativ 250 g), cu bob rotund, mai mare
    3 căni de apă
    1 ceşcuţă supă de pui
    sare, piper
    1 broccoli
    1 conopidă
    1 ardei gras roşu
    1 ardei gras galben
    sare, piper
    pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
    bucăţi de brânză (opţional)

    Mod de preparare

    Prepară întâi orezul: pune la fiert 3 căni de apă cu puţină sare. Când apa dă în fiert, adaugă 1 cană de orez alb.

    Lasă-l să fiarbă la foc mediu până se încheagă. Între timp, treptat, se pune şi 1 ceşcuţă de supă de pui.


    Când este gata, se lasă să se răcească un pic, să sărează şi se piperează.

    Separat, se pune la fiert 1 litru de apă cu puţină sare. Când dă în fiert, adaugă broccoli, rupt în bucheţele. Lasă cam 6-7 minute.

    Se scoate şi se lasă să se răcească.

    La fel se procedează şi cu bucheţelele de conopidă.

    Se taie cubuleţe ceva mai mari ardeiul gras roşu şi ardeiul gras galben.

    Se amestecă orezul cu bucheţelele de broccoli şi conopidă, se adaugă apoi ardeiul gras, sare, piper după gust.

    Deasupra, se presară pătrunjel tocat mărunt şi, dacă doriţi, bucăţele de brânză.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro