Conopidă cu paste la cuptor
Dacă vrei un preparat cu adevărat special şi delicios, prepară conopidă cu paste la cuptor! În plus, sosul de smântână şi brânză îi va da o savoare desăvârşită!
-
Ingrediente
1 conopidă
250 g paste spirală
2 cubuleţe de unt
200 g smântână
200 g brânză
caşcaval
Mod de preparare
Pune un litru de apă la fiert, cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă bucheţelele de conopidă şi lasă-le maximum 6 minute, până sunt un pic pătrunse.
Scoate-le pe un platou şi lasă-le să se scurgă.
Separat, în alt vas, pune tot la fiert 1 litru de apă cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă pastele spirală şi lasă-le să fiarbă cam 20 de minute.
Când sunt gata, clăteşte-le sub un jet de apă rece, scurge-le şi aşază-le peste conopidă, într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu un pic de ulei sau unt.
Peste toate acestea, adaugă încă un cubuleţ de unt, tăiat bucăţele.
Fă un amestec din 200 g smântână, 200 g brânză rasă sau cubuleţe.
Toarnă peste compoziţia din tava, iar la urma poţi răzui peste ele şi un pic de caşcaval.
Dă la cuptorul încins în prealabil şi lasă aproximativ 15 minute.