Mâncare de cartofi, vinete şi roşii
Trei dintre cele mai savuroase ingrediente în acelaşi preparat! Iată mai jos şi cum se face această simplă, dar delicioasă mâncare de cartofi, vinete şi roşii!
-
Ingrediente
4-5 cartofi de mărime medie
ulei de măsline
sare, piper
1 vânătă
2-3 roşii
câţiva căţei de usturoi
câteva roşii cherry
1 ardei gras roşu
mozzarella
brânză de capră
verdeaţă (pătrunjel tocat mărunt)
Mod de preparare
Ia 4-5 cartofi de mărime medie şi fierbe-i în coajă.
Se lasă cam 15-20 de minute, până sunt fierţi.
Se scot, se curăţă de coajă şi se taie în cuburi mai mari.
Se dau prin ulei de măsline, sare şi piper şi se bagă la cuptor până capătă o crustă.
Separat, tăiem o vânată în rondele şi o frigem pe grătar.
Într-o tigaie, pe foc, facem un sos din 2-3 roşii, tăiate mărunt, câţiva căţei de usturoi mărunţiţi.
Aşezăm cartofii şi vinetele într-un castron termorezistent şi turnăm peste ele acest sos.
Pe lângă, mai adăugăm şi câteva roşii cherry, un ardei gras roşu feliat, mozzarella şi brânză rasă.
Dăm la cuptor pentru 5-10 minute.
Când scoatem preparatul, mai putem rade din nou puţină brânză şi presărăm peste verdeaţă.