Tort de mere şi nuci

26.09.2016 0 comentarii

E de sezon, delicios şi simplu de făcut! Ce să îţi doreşti mai mult de la acest tort de mere şi nuci? Iată mai jos reţeta! Cu ce alt ingredient l-ai personaliza?

  1. Ingrediente

    6 ouă
    1 cană de zahăr (250 g)
    10 linguri ulei
    12 linguri de făină
    1 pliculeţ amoniu pentru prăjituri
    coaja de la ½ lămâie
    15-20 de prune
    zahăr
    nuci mărunţite

    Mod de preparare

    Separă albuşurile de gălbenuşuri, în două vase, separat.

    Bate albuşurile cu 1 cană de zahăr, adăugată treptat, până devine ca o bezea. Secretul aici ar fi să baţi un pic şi albuşurile, înainte de a începe să pui zahărul. Astfel, compoziţia va fi şi mai pufoasă.

    Freacă gălbenuşurile cu 10 linguri de ulei, puse treptat, până devine totul ca o maioneză.

    Când ambele sunt gata, toarnă amestecul de gălbenuşuri peste albuşuri şi adaugă apoi, în ploaie, treptat, 12 linguri de făină.

    Stinge pliculeţul de amoniu pentru prăjituri în zeamă de lămâie sau puţin oţet, până se face spumă şi se adaugă aceasta peste compoziţia de mai sus.

    Rade aici şi ½ coajă de lămâie.

    Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă/formă de tort.

    Adaugă compoziţia şi bagă la cuptor.

    Prunele, separat, taie-le în felii şi pune-le într-o tavă, pe un pat de zahăr. Presară şi peste ele zahăr. Dă-le la cuptor până se caramelizează uşor.

    Când compoziţia de tort este aproape gata, cu câteva minute înainte de a închide focul, scoatem vasul, aşezăm feliile de prune peste şi presărăm nuci mărunţite.

    Le mai băgăm în cuptor cu totul, câteva minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro