Oţet de mere – beneficii şi 3 reţete eficiente

07.10.2016 0 comentarii

Ştiai că oţetul de mere, mai ales atunci când este organic, ne poate ajuta să ne detoxifiem şi să ne întărim imunitatea? Ei bine, cum nu mai e mult până la zilele friguroase, iată mai jos câteva informaţii despre oţetul de mere, un adjuvant natural util în această perioadă, dar nu numai.

  1. Care sunt beneficiile oţetului de mere?

    Mai întâi, trebuie să specificăm faptul că ar fi indicat să optezi pentru varianta lui organică. Aceasta păstrează toate calităţile lui, aşadar astfel te poţi bucura de avantajele consumului lui.

    1). Oţetul de mere ajută în curele de slăbire

    Dacă vrei să slăbeşti, iată un truc pe care nu trebuie să îl neglijezi: adaugă 1-2 linguriţe de oţet de mere la 450 ml de apă şi bea lichidul treptat, pe parcursul întregii zile. Indicat ar fi să foloseşti oţetul de  mere şi în salate sau alte preparate pentru că unele studii arată că ajută nu doar la pierderea în greutate, ci şi la arderea depozitelor de grăsime din zona abdominală, scăderea colesterolului şi a trigliceridelor.

    2). Detoxifică organismul, stimulează sistemul limfatic şi ne scapă de candida

    Asta, bineînţeles, dacă îl consumăm regulat şi avem grijă şi la celelalte alimente consumate. Totuşi, ţine minte că oţetul de mere adăugat în diverse băuturi, ceaiuri sau pur şi simplu în apă puţin călduţă ajută la detoxifierea organismului, în special a ficatului, reduce mucusul din corp, stimulează sistemul limfatic, ba chiar ajută şi la eliminarea candidei.

    3). Este eficient şi pentru pacienţii cu diabet de tip 2

    Se pare ca oţetul de mere îmbunătăţeşte rezistenţa la insulină şi scade nivelul zahărului din sânge, în timpul meselor. Aşadar, introdu-l în dietă fie că te confrunţi cu diabetul, ai pre-diabet sau pur şi simplu vrei să te păstrezi în nişte parametri optimi, din acest punct de vedere.
    Totuşi, dacă eşti sub medicaţie, întreabă medicul specialist înainte de a suplimenta cu o cantitate mai mare de oţet de mere.

    Trei reţete de încercat:

    Oţetul de mere acţionează cel mai bine dimineaţa, devreme, pe stomacul gol, aşa că optează pentru una dintre următoarele băuturi:

    1). Încălzeşte puţin 1 cană cu apă plată şi adaugă 1-2 linguriţe de oţet de mere, cât suporţi pentru început.

    2). Fă ceai de ghimbir (la 1 cană cu apă, când fierbe, adaugă ½ linguriţă rasă de rădăcină de ghimbir, închide focul, acoperă şi lasă 7 minute, după care scurge) şi adaugă 1 linguriţă rasă de miere şi 1-2 linguriţe de oţet de mere.

    3). Încălzeşte puţin 1 cană cu apă plată, după care adaugă 1 linguriţă de oţet de mere şi un vârf de cuţit de scorţişoară Ceylon.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro