Desert în straturi

05.11.2016 0 comentarii

N-am ştiut cum să îi spunem altcumva, aşa că l-am numit desert în straturi! De fapt, e un dulce vegan care îţi va încânta simţurile! Uite mai jos cum să-l faci!

  1. Ingrediente

    Bucăţi de ulei de cocos (ceva mai tare, deci păstrat la frigider) sau bucăţi de nucă de cocos
    Afine sau orice fel de fructe de pădure
    100 ml lapte de cocos
    1.5 linguriţă seminţe de chia
    1 cănuţă quinoa fiartă în prealabil
    Seminţe de rodie zdrobite/zmeură zdrobită/dulceaţă

    Mod de preparare

    Clăteşte cu o sită deasă quinoa, după care pune-o la fiert: 1 parte quinoa, trei părţi apă.

    Las-o să fiarbă până se înmoaie, dar nu foarte mult, ca la celelalte preparate.

    Înmoaie seminţele de chia în laptele de cocos cel puţin 10 minute.

    Ia un pahar mai înalt şi începe adăugarea straturilor.

    Primul strat va fi cam de 1 cm, de lapte de cocos şi chia. Aici, dacă doreşti poţi pune iaurt grecesc.

    Apoi, o porţiune de 2 cm adaugă seminţele de rodie zdrobite sau dulceaţa.

    Apoi, vine un strat de quinoa fiartă şi neapărat răcită înainte.

    La final, un strat de 2 cm de lapte de cocos şi chia.

    Ornează cu afine, fructe de pădure şi nucă de cocos răzuită.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro