Desert în straturi
N-am ştiut cum să îi spunem altcumva, aşa că l-am numit desert în straturi! De fapt, e un dulce vegan care îţi va încânta simţurile! Uite mai jos cum să-l faci!
-
Ingrediente
Bucăţi de ulei de cocos (ceva mai tare, deci păstrat la frigider) sau bucăţi de nucă de cocos
Afine sau orice fel de fructe de pădure
100 ml lapte de cocos
1.5 linguriţă seminţe de chia
1 cănuţă quinoa fiartă în prealabil
Seminţe de rodie zdrobite/zmeură zdrobită/dulceaţă
Mod de preparare
Clăteşte cu o sită deasă quinoa, după care pune-o la fiert: 1 parte quinoa, trei părţi apă.
Las-o să fiarbă până se înmoaie, dar nu foarte mult, ca la celelalte preparate.
Înmoaie seminţele de chia în laptele de cocos cel puţin 10 minute.
Ia un pahar mai înalt şi începe adăugarea straturilor.
Primul strat va fi cam de 1 cm, de lapte de cocos şi chia. Aici, dacă doreşti poţi pune iaurt grecesc.
Apoi, o porţiune de 2 cm adaugă seminţele de rodie zdrobite sau dulceaţa.
Apoi, vine un strat de quinoa fiartă şi neapărat răcită înainte.
La final, un strat de 2 cm de lapte de cocos şi chia.
Ornează cu afine, fructe de pădure şi nucă de cocos răzuită.