Ciocănele de pui cu legume şi kaizer la cuptor
Se anunţă invitaţi şi nu ştii ce să mai prepari gustos, simplu şi de efect? Avem noi reţeta salvatoare: ciocănele de pui cu legume şi kaizer la cuptor!
-
Ingrediente
10 ciocănele de pui
Sare, piper
Ulei
Câteva fâşii de kaizer
Boia de ardei dulce
2 morcovi
1 ceapă
Dovlecel
1 pahar de vin alb
Mod de preparare
Ia ciocănelele, spală-le, usucă-le şi pune-le în apă rece cu puţină sare, să dea într-un clocot. Din momentul în care fierbe apa, se lasa 3 minute, până iese acea spumă.
Scoate-le, sărează-le, piperează-le, unge-le cu puţin ulei şi împachetează-le cu fâşii de kaizer.
Dă-le iar cu sare, piper, un pic de boia de ardei dulce, dacă îţi place acest condiment.
Unge cu ulei o tavă termorezistentă şi pune un pat de legume: morcovi rondele, ceapă fâşii, dovlecel rondele.
Adaugă peste ciocănelele şi toarnă în vas un pahar de vin alb.
Dă la cuptor pentru 30-35 de minute şi nu uita ca, din când în când, să mai stropeşti friptura cu sosul care se lasă în vas.