Orez cu ciuperci şi dovlecel
Delicios, uşor şi de post! Ce îţi mai poţi dori mai mult în această perioadă?! Găteşte şi tu orez cu ciuperci şi dovlecel! E simplu de preparat şi foarte gustos!
-
Ingrediente
1 morcov
1 ardei gras galben
1 ceapă întreagă
1 dovlecel
1 vârf de linguriţă turmeric
2 linguri de ulei
1 cană de orez
10 ciuperci
Sare, piper
Pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare
Pune într-o oală, la fiert, 1 litru de apă cu puţină sare.
Când dă în fiert, adaugă în vas 1 morcov tăiat rondele, 1 ardei gras galben tăiat cubuleţe, 1 ceapă întreagă, curăţată doar şi, mai la final, după aproximativ 15 minute, dovlecelul tăiat şi el în cuburi.
Dovlecelul nu trebuie lăsat mai mult de 3 minute pentru că se va înmuia prea mult.
În total, legumele ar trebui lăsate să fiarbă cam 20 de minute, după care se scot pe o farfurie cu un spumar.
În zeama care a rămas se adaugă 1 vârf de linguriţă de turmeric şi 2 linguri de ulei.
Se completează supa cu cantitatea de apă necesară pentru a fierbe orezul. La o cană de orez, cum punem noi, avem nevoie de 3 căni de lichid.
Lasă lichidul să dea în clocot, din nou, şi atunci adaugă orezul, în prealabil spălat.
Lasă totul să fiarbă la foc mic, amestecând uşor, în special în primele minute şi după ce observăm că apa e absorbită de tot. Nu trebuie să amestecăm în tot timpul pentru ca orezul să nu se fărâme.
Cu câteva minute înainte de a închide focul, se amestecă peste el legumele şi 10 ciuperci curăţate şi trase un pic la tigaie, în prealabil.
Potriveşte de sare şi piper şi presară peste pătrunjel.