Quiche cu bacon și cașcaval

27.02.2010 9 comentarii
  1. O rețetă pe care o am de la mama și care mi-a plăcut atât de mult, încât sigur o mai încerc în diverse variante. La origini, "quiche" provine din bucătăria franceză și se poate face într-o mulțime de feluri.

    Ingrediente

    Pentru aluat
    • 250 gr făină
    • 150 gr unt
    • 1 ou
    • 4 linguri apă rece
    • 1 linguriță de oțet
    • sare
    Pentru umplutură, eu am folosit următoarele (dar puteți folosi orice altceva doriți sau ce aveți prin frigider)
    • 150 gr cașcaval
    • 100 gr telemea de oaie
    • 250 gr bacon
    • 200 gr smântână
    • o mână de pesmet
    • 4 ouă
    • 100 gr cârnat afumat, de casă
    • 1 legătură de mărar
    • 1 legătură de pătrunjel
    • 2 cepe verzi
    Am făcut întâi aluatul. Am amestecat ingredientele, am frământat bine, apoi am făcut o bilă și l-am băgat la frigider, învelit în folie de plastic. L-am lăsat cam o oră.



    Între timp, am tăiat cârnatul felii și baconul bucățele



    Am ras cașcavalul și telemeaua pe răzătoarea mică și am tocat ceapa, mărarul și pătrunjelul



    Apoi am amestecat bine ouăle cu smântâna



    Și am adăugat mărarul și pătrunjelul tocate



    Am scos aluatul, l-a întins într-o foaie de 3-4 mm și l-am pus într-un vas termorezistent, uns cu ulei. Trebuia într-o formă de tartă, dar nu aveam la îndemână și vasul a fost numai bun.



    Cât timp s-a relaxat aluatul în vas, am pus la călit într-o tigaie unsă cârnații, baconul și ceapa verde.



    Le-am întors de câteva ori



    Pe aluatul întins, am presărat un praf subție de pesmet, apoi am adăugat cam 3/4 din telemeaua și cașcavalul rase, după care am pus baconul, cârnații și ceapa călită.



    Am turnat smântâna cu verdețuri.



    Am pus restul de 1/4 de cașcaval și telemea rase, am tăiat marginile aluatului care ieșeau în afară, din ele am făcut un mic decor



    Am băgat vasul la cuptorul încins, la foc mediu, pentru vreo 40 de minute. La final arăta cam așa:



    Și o felie



    Poftă bună :)
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Raluca

    cred ca unt trebuie 150 gr :)

    27.02.2010
  • Cristina_TM

    Arata delicios. Saptamana viitoare imi inaugurez bucataria noii case cu reteta asta. Multumesc de idee

    27.02.2010
  • andrei crivat

    Raluca, ai dreptate, am corectat :) Cristina - sa faci poze, sa vedem cum iti iese :)

    28.02.2010
  • Daniel Sima

    Ce ma, e nebunie cu pozele. Acum trebuie sa ma duc sa mananc ca am o pofta....

    02.03.2010
  • ioana

    andrei, arata foarte bine, dar spune-mi te rog: la aluat nu se pune nimic de crescut (praf de copt, drojdie)? Multumesc.

    04.03.2010
  • andrei crivat

    ioana, eu n-am pus. nu-mi doream sa creasca.

    04.03.2010
  • Dragos Mone

    daca nu am vas termo-rezistent, pot folosi o tava (20x45cm) mai adanca? marind proportional cantitatea ingredientelor?

    03.11.2010
  • marius

    arata foooooarte bine

    03.11.2010
  • cami

    Arata senzational!!

    21.05.2011
Autor: Andrei Crivăț