Ouă umplute cu pesto

10.04.2018 2 comentarii

V-am mai spus, cred - de mai multe ori, probabil - că eu "mă dau" des pe o mulțime de site-uri culinare. Și cum sunt un maaaare pofticios, se întâmplă deseori ca o rețetă să-mi atragă atenția și să-mi provoace la scandal glandele salivare, care nu se potolesc până nu fac mâncarea respectivă. Așa s-a întâmplat și cu ouăle astea umplute cu pesto, pe care le-am găsit la Radu Popovici. N-am avut la îndemână toate ingredientele menționate de Radu, am înlocuit unele, am renunțat la altele, și TOT au ieșit absolut excelente. Musai să le încercați, sunt atât de simplu de făcut și o să impresionați cu ele orice musafiri, oricât de cârcotași ar fi :)

  1. Ingrediente (folosite de mine)

    • 6 ouă
    • 3 linguri de pesto
    • 3 linguri de iaurt gras, de bivoliță și oaie
    • 1 lingură de fistic
    • 1 lingură de caju
    • 1 lingură de parmezan ras
    • măsline pentru decor (dar și pentru gust)
    • sare, piper alb

    Radu folosea semințe de pin, file de anșoa și roșii uscate, eu n-am avut la îndemână și eram nerăbdător să gust minunea aia de pesto, așa că m-am adaptat la ce-am avut prin bucătărie.

    Așadar, mai întâi am pus ouăle la fiert. Trebuie fierte bine, să iasă tari.

    Cât au fiert, am încălzit fisticul și caju-ul într-o tigaie

    Apoi le-am măcinat cu blenderul. Am amestecat într-un castron iaurtul, pesto-ul, fisticul și caju-ul măcinate. Apoi am pus parmezanul.

    Am amestecat totul cu blenderul. Când ouăle au fiert, le-am tăiat pe lung, am scos gălbenușurile și le-am amestecat în sos (din nou, cu blenderul). Apoi am pus cu o linguriță pesto în jumătățile de albuș rămase goale, iar peste fiecare am pus o felie de măslină.

    E foarte simplu, vedeți ? Dar să mă credeți, au un gust răvășitor. E bine să le dați la rece cam o oră, înainte să le mâncați.

    Poftă bună :)

     

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • lilla

    Arat? bine! O sa trec la fapte ?i eu! Fain? combina?ie.

    31.03.2010
  • Bogdan

    C

    31.03.2010
Autor: Andrei Crivăț