Chifteluțe cu sos de ananas
-
Fani ai gustului dulce-acrișor, fiți fericiți! Chifteluțele cu sos de ananas sunt rețetea perfectă pentru gusturile voastre rafinate! Se fac repede, dar nu destul de repede pentru pofticioșii din noi, care eram gata să le mâncăm și crude, atât de bine arătau și miroseau.
Ingrediente pentru chiftele:- 1 kg de carne tocată, amestec de porc cu vită
- 2 ouă mari
- 1 cană de pesmet
- 2 linguri de sos Worcestershire
- sare și piper după gust
- 4 căței de usturoi
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
Ingrediente pentru sos:
- o conservă de compot de anans bucăți
- ¾ cană de zahar brun (puteți pune o cana daca va place mai dulce)
- 3 linguri de amidon
- 60 de ml de oțet de orez (dar și simplu merge dacă nu aveți de orez)
- 3 linguri de sos de soia
- 2 linguri de sos Worcestershire
Frământăm întâi carnea tocată cu pesmetul și ouăle.
Apoi punem sosul Worcestershire și condimentele, inclusiv usturoiul dat pe răzătoare.
Mai frământăm o tură.
Încingem cuptorul la 180 de grade, modelăm chiftelele și le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.
Le dăm la cuptor 30 de minute, timp în care pregătim sosul. Strecurăm ananasul din conservă, păstrăm bucățile deoparte. Amestecăm zaharul brun cu sucul de la ananas într-o tigaie.
Adăugăm și amidonul și amestecăm bine, până se dizolvă amidonul.
Punem și oțetul și sosurile, amestecăm temeinic și mutăm tigaia pe foc. Ținem la foc mic 5-7 minute, amestecând în continuu, până când sosul începe să se îngroașe.
Când expiră cele 30 de minute al chiftelelor, turnăm sosul peste ele.
Și presărăm cu bucățile de ananas pe care le-am păstrat de la compot.
Dăm din nou tava la cuptor, pentru alte 10 minute, până când sosul dă un clocot bun și chiftelele sunt bine rumenite.
Pentru că sosul e destul de dulce, vă recomand să serviți chiftelele cu orez basmati fiert pur și simplu, după instrucțiunile de pe pachet, fără niciun fel de alt condiment. Poftă bună să aveți și să ne spuneți și nouă cum v-au ieșit.
Arata bestial! Felicitari tuturor pentru retete!
Cu siguranta sunt foarte bune, am sa le incerc si eu saptamana viitoare. Eu sunt fan teo`s kitchen, dar ma bucur ca teo ne-a spus de ebucataria. Sunteti minunati si va multumim ca ne ajutati sa gatim cu pasiune.
Nebunie nu altceva trebuie sa fie reteta asta!
CRED CA SE POATE FACE SI CU CHIFTELE DIN SOIA. COMBINATIA CARNE PUI-ANANAS E GROZAVA, AM FACUTO DE MULTE ORI!