Chifteluțe cu sos de ananas

22.04.2010 4 comentarii
  1. Fani ai gustului dulce-acrișor, fiți fericiți! Chifteluțele cu sos de ananas sunt rețetea perfectă pentru gusturile voastre rafinate! Se fac repede, dar nu destul de repede pentru pofticioșii din noi, care eram gata să le mâncăm și crude, atât de bine arătau și miroseau.

    Ingrediente pentru chiftele:

    • 1 kg de carne tocată, amestec de porc cu vită
    • 2 ouă mari
    • 1 cană de pesmet
    • 2 linguri de sos Worcestershire
    • sare și piper după gust
    • 4 căței de usturoi
    • o jumătate de linguriță de scorțișoară

    Ingrediente pentru sos:

    • o conservă de compot de anans bucăți
    • ¾ cană de zahar brun (puteți pune o cana daca va place mai dulce)
    • 3 linguri de amidon
    • 60 de ml de oțet de orez (dar și simplu merge dacă nu aveți de orez)
    • 3 linguri de sos de soia
    • 2 linguri de sos Worcestershire

    Frământăm întâi carnea tocată cu pesmetul și ouăle.

    Chiftelute cu sos de ananas - carnea se amesteca cu oule si pesmetul

    Apoi punem sosul Worcestershire și condimentele, inclusiv usturoiul dat pe răzătoare.

    Chiftelute cu sos de ananas - carnea se amesteca cu sos Worcesterhire si condimente

    Mai frământăm o tură.

    Chiftelute cu sos de ananas - carnea se framanta

    Încingem cuptorul la 180 de grade, modelăm chiftelele și le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.

    Chiftelute cu sos de ananas - chiftelele se pun in tava pe hartie de copt

    Le dăm la cuptor 30 de minute, timp în care pregătim sosul. Strecurăm ananasul din conservă, păstrăm bucățile deoparte. Amestecăm zaharul brun cu sucul de la ananas într-o tigaie.

    Chiftelute cu sos de ananas - zeama de ananas se amesteca cu zahar brun

    Adăugăm și amidonul și amestecăm bine, până se dizolvă amidonul.

    Chiftelute cu sos de ananas - in sos se adauga amidon

    Punem și oțetul și sosurile, amestecăm temeinic și mutăm tigaia pe foc. Ținem la foc mic 5-7 minute, amestecând în continuu, până când sosul începe să se îngroașe.

    Chiftelute cu sos de ananas - sosul se tine pe foc pana se ingroasa

    Când expiră cele 30 de minute al chiftelelor, turnăm sosul peste ele.

    Chiftelute cu sos de ananas - sosul se toarna peste chiftele

    Și presărăm cu bucățile de ananas pe care le-am păstrat de la compot.

    Chiftelute cu sos de ananas - ananasul se presara peste chiftele

    Dăm din nou tava la cuptor, pentru alte 10 minute, până când sosul dă un clocot bun și chiftelele sunt bine rumenite.

    Chiftelute cu sos de ananas - chiftele se dau iar la cuptor pana se rumenesc

    Pentru că sosul e destul de dulce, vă recomand să serviți chiftelele cu orez basmati fiert pur și simplu, după instrucțiunile de pe pachet, fără niciun fel de alt condiment. Poftă bună să aveți și să ne spuneți și nouă cum v-au ieșit.
     

    Chiftelute cu sos de ananas - final

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Anca

    Arata bestial! Felicitari tuturor pentru retete!

    23.04.2010
  • ralu

    Cu siguranta sunt foarte bune, am sa le incerc si eu saptamana viitoare. Eu sunt fan teo`s kitchen, dar ma bucur ca teo ne-a spus de ebucataria. Sunteti minunati si va multumim ca ne ajutati sa gatim cu pasiune.

    23.04.2010
  • puiutu

    Nebunie nu altceva trebuie sa fie reteta asta!

    26.04.2010
  • simona

    CRED CA SE POATE FACE SI CU CHIFTELE DIN SOIA. COMBINATIA CARNE PUI-ANANAS E GROZAVA, AM FACUTO DE MULTE ORI!

    24.04.2012
Autor: Teo Rogobete