Pate de macrou
-
Ingrediente
- 450 gr macrou afumat
- 75 gr. unt
- 3 fire de ceapă verde
- coaja de la o lămâie
- 3 lingurițe de hrean ras
- 1 legătură bună de pătrunjel verde
- piper
Ăsta mi-a fost macroul
Cel mai complicat lucru la gustarea asta e să cureți macroul de oase și de piele.
Am băgat în robot macroul, ceapa verde, coaja de lămâie, le-am mixat bine. Apoi, tot în vasul robotului, am turnat peste cele amestecate deja 50 de grame de unt (am topit înainte untul într-o tigaie antiaderentă, la foc foarte mic) după care le-am amestecat din nou, până a devenit o pastă omogenă, pe care am turnat-o într-un bol.
Apoi, în aceeași tigaie antiaderentă, am topit celelalte 25 de grame de unt, tot la foc foarte mic.
Când untul s-a topit, am pus pătrunjelul tocat mărunt.
După care am pus cele 3 lingurițe de hrean ras.
Am lăsat cam 1 minut (la același foc mic) după care am turnat sosul ăsta peste pasta din bol, am pus puțin piper negru proaspăt măcinat, apoi am dat la frigider pentru o oră, să se întărească "glazura" de unt cu pătrunjel și hrean.
La final, arăta așa.
Am avut noroc să găsesc o pâine foarte bună și foarte proaspătă, cu ceapă.
Pateul ăsta a mers de minune uns pe feliile de pâine. Dar a devenit divin când, pe felia unsă, am mai pus un pic de hrean
Mi-ar plăcea mult să-l încercați și voi și să-mi spuneți cum v-a ieșit, eu unul sunt tare încântat de pateul ăsta de macrou. Poftă bună :)
Pestele afumat poate inota dupa ce este prins doar intr-un Scotch de Islay parfumat din belsug cu fum de turba. Ma gindesc la un Lagavulin de 16 ani, a carui aroma de alge reaminteste pestelui de casa lui involburata.
Arata extraordinar! De abia astept sa o incerc. Multumim pentru retete!
Foarte bun!!!
Imi plac ingredientele pina la unt...;))fara nu merge cred..
Foarte bun, merge si un Tullamore Dew daca nu avem scotch de Islay.