Pate de macrou

21.03.2015 5 comentarii
  1. Ingrediente

    • 450 gr macrou afumat
    • 75 gr. unt
    • 3 fire de ceapă verde
    • coaja de la o lămâie
    • 3 lingurițe de hrean ras
    • 1 legătură bună de pătrunjel verde
    • piper

    Ăsta mi-a fost macroul

    Pate de macrou - macroul afumat

    Cel mai complicat lucru la gustarea asta e să cureți macroul de oase și de piele.

    Pate de macrou - macroul se curata de piele si oase

    Am băgat în robot macroul, ceapa verde, coaja de lămâie, le-am mixat bine. Apoi, tot în vasul robotului, am turnat peste cele amestecate deja 50 de grame de unt (am topit înainte untul într-o tigaie antiaderentă, la foc foarte mic) după care le-am amestecat din nou, până a devenit o pastă omogenă, pe care am turnat-o într-un bol.

    Apoi, în aceeași tigaie antiaderentă, am topit celelalte 25 de grame de unt, tot la foc foarte mic.

    Pate de macrou - untul se topeste la foc foarte mic

    Când untul s-a topit, am pus pătrunjelul tocat mărunt.

    Pate de macrou - in untul topit se pune patrunjelul tocat

    După care am pus cele 3 lingurițe de hrean ras.

    Pate de macrou - in untul amestecat cu patrunjel se adauga hrean

    Am lăsat cam 1 minut (la același foc mic) după care am turnat sosul ăsta peste pasta din bol, am pus puțin piper negru proaspăt măcinat, apoi am dat la frigider pentru o oră, să se întărească "glazura" de unt cu pătrunjel și hrean.

    La final, arăta așa.

    Pate de macrou - untul cu patrunjel si hrean se toarna peste pate apoi se da la frigider

    Am avut noroc să găsesc o pâine foarte bună și foarte proaspătă, cu ceapă.

    Pate de macrou - pateul se unge pe felii de paine proaspata

    Pateul ăsta a mers de minune uns pe feliile de pâine. Dar a devenit divin când, pe felia unsă, am mai pus un pic de hrean

    Pate de macrou - pateul se unge pe felii de paine si peste el se pune hrean

    Mi-ar plăcea mult să-l încercați și voi și să-mi spuneți cum v-a ieșit, eu unul sunt tare încântat de pateul ăsta de macrou. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • fatduck

    Pestele afumat poate inota dupa ce este prins doar intr-un Scotch de Islay parfumat din belsug cu fum de turba. Ma gindesc la un Lagavulin de 16 ani, a carui aroma de alge reaminteste pestelui de casa lui involburata.

    20.05.2010
  • Anca

    Arata extraordinar! De abia astept sa o incerc. Multumim pentru retete!

    20.05.2010
  • Tocilara

    Foarte bun!!!

    20.05.2010
  • Cami

    Imi plac ingredientele pina la unt...;))fara nu merge cred..

    20.05.2010
  • sebi

    Foarte bun, merge si un Tullamore Dew daca nu avem scotch de Islay.

    21.05.2010
Autor: Andrei Crivăț