Rață cu fistic
-
Rețeta asta nu e asiatică, dimpotrivă. E o adaptare (foarte vagă, ce-i drept) a unei rețete spaniole pe care am să v-o arăt de îndată ce-o să găsesc toate ingredientele. Până atunci, am improvizat și a ieșit o mâncare gustoasă și prezentabilă :)
Ingrediente (pentru o porție. dacă vreți mai multe porții, măriți proporțional cantitățile)
- 250 gr. piept de rață dezosat, cu piele
- 2 linguri de fistic curățat
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 100 ml roșii pasate
- 1 cană de vin alb demisec
- 1 cană de fond de pui
- 1 lingură de ulei
- sare, piper
Despre fondul de pui am mai vorbit aici. Evident, cu el începeți, restul merge repejor.
Ăsta e pieptul de rață pe care l-am folosit
Pe piele am făcut crestături cu cuțitul (o să vedeți imediat cum), apoi l-am pus într-o tigaie cu o lingură de ulei.
După 3-4 minute, când a prins culoare, l-a întors
După alte 3-4 minute, l-am scos din tigaie
În locul lui, am pus ceapa tocată, usturoiul zdrobit și fisticul măcinat
Am amestecat vreo 2 minute, la foc mediu spre mic, apoi am pus roșiile pasate
Am lăsat să dea în clocot, apoi am pus vinul și fondul de pui, sare și piper. Când a dat iar în clocot, am pus la loc pieptul de rață.
Am acoperit tigaia și am lăsat să fiarbă la foc mic, cam 30 de minute, până a scăzut sosul și s-a pătruns carnea. Când a fost gata, am scos pe o farfurie carnea și sosul.
Apoi am tăiat carnea felii
Și am pus sos peste ele
Așa de bun a fost, că era să rămân fără poze de final. :) Poftă bună.
domnu andrei, dar cu foie gras-ul de ratoi ce ai facut, il tii pentru mataluta si pe noi ne amagesti cu pieptulet? bun si ala, mai ales ca-i gratis