Creveți cu sos picant

01.12.2017 7 comentarii

Aseară am avut parte de o vizită frumoasă și poate cumva surprinzătoare. Pentru că mi-am dorit să-mi surprind musafirii cel puțin la fel de plăcut pe cât m-au surprins ei, le-am făcut această rețetă a lui Radu (care azi are o rețetă și aici, pe ebucataria.ro). O rețetă cu care n-am dat niciodată greș.

  1. Aseară am avut parte de o vizită frumoasă și poate cumva surprinzătoare. Pentru că mi-am dorit să-mi surprind musafirii cel puțin la fel de plăcut pe cât m-au surprins ei, le-am făcut această rețetă a lui Radu (care azi are o rețetă și aici, pe ebucataria.ro). O rețetă cu care n-am dat niciodată greș.

    Ingrediente (pe care le-am folosit eu, pentru trei persoane)

    • 1 kg creveți, curățați și decorticați
    • 4 căței de usturoi
    • 1 lingură de ghimbir ras
    • 2 cepe verzi
    • 3 linguri de sos de soia
    • 3 linguri de suc de lămâie
    • 1 linguriță de zahăr
    • 1 legătură mică de pătrunjel
    • 1/2 linguriță sos Tabasco (sau sos de ardei iute)
    • sare
    • orez basmati, pentru garnitură
    • 2 linguri ulei de floarea soarelui

    Mai întâi, într-un castron am amestecat soia, sucul de lămâie, zahărul și sosul tabasco, apoi am pus ceapa verde tăiată rondele

    Creveti cu sos picant - se amesteca soia, lamaia, zaharul si tabasco cu ceapa verde

    Am dat sosul deoparte și, într-o tigaie adâncă am încins uleiul, apoi am pus creveții și i-am prăjit până s-au făcut roz.

    Creveti cu sos picant - crevetii se calesc in tigaie

    Am scurs zeama de la creveți, apoi am adăugat usturoiul zdrobit și ghimbirul ras, am lăsat 1-2 minute până s-au călit, după care am pus pătrunjelul tocat mărunt.

    Creveti cu sos picant - peste creveti se pun usturoiul ghimbirul si patrunjelul

    Cât timp am făcut toate astea, am pus 2 căni de orez basmati la fier, în vreo 4 căni de apă. La final, le-am combinat pe toate pe-o farfurie.

    Creveti cu sos picant - crevetii se servesc cu garnitura de orez basmati

    Creveții se mănâncă imediat, înmuiați în sosul picant.

    Creveti cu sos picant - crevetii se inmoaie in sosul picant

    Vă spun, o rețetă cu care puteți cuceri orice musafir căruia îi plac fructele de mare. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • anca

    arata de-a dreptul special; abia astept sa incerc :)

    14.06.2010
  • Oanita

    reteta mea preferata! DIVINA! DELICIOASA! pe mine m-a cucerit!

    14.06.2010
  • Ioana

    Arata minunat! Ma topesc dupa creveti, insa am o problema: unde pot gasi in Cluj creveti decorticati, nefierti/proaspeti?

    15.06.2010
  • andrei crivat

    ioana: eu am gasit creveti decorticati, ne-fierti - dar congelati. in metro

    16.06.2010
  • Ioana

    multumesc, Andrei! o sa incerc reteta sa-l conving si pe sotul meu ca crevetii sunt excelenti:)

    18.06.2010
  • maria

    Le-am facut aseara! GENIAL! Am luat creveti si i-am curatat cu manutele mele - ii prefer pe cei proaspeti si un pic de munca celor gata curatati dar congelati. Super simplu de facut si foarte foarte bune. Mersi :)

    15.07.2010
  • andrei crivat

    Maria, ma bucur mult ca ti-au placut. Si mie mi se pare o reteta geniala :)

    15.07.2010
Autor: Andrei Crivăț