Alt fel de brownies
Da, mai avem pe site o rețetă de brownies. Dar sunt atât de multe feluri de a le face, că ne-am gândit că-i păcat să ne limităm doar la o variantă. Așa că, atunci când am primit această rețetă de la prietena noastră Adina, n-am ezitat nici o secundă. Plus că, trebuie să recunoaștem, tot ce-i cu ciocolată e foarte bun :)
-
Da, mai avem pe site o rețetă de brownies. Dar sunt atât de multe feluri de a le face, că ne-am gândit că-i păcat să ne limităm doar la o variantă. Așa că, atunci când am primit această rețetă de la prietena noastră Adina, n-am ezitat nici o secundă. Plus că, trebuie să recunoaștem, tot ce-i cu ciocolată e foarte bun :)
Ingrediente
- 250 gr ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă lichidă
- 300 gr unt
- 250 gr nuci
- 6 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 5 linguri de cacao
- 8 linguri de făină
- 1 plic praf de copt
- 2-3 picături esență de vanilie
- sare
Mai întâi, am topit ciocolata și untul în bain marie. Dacă n-aveți un vas special pentru bain marie (cum n-am eu, de exemplu), puneți într-o oală mai mare apă și dați la fiert. Când apa fierbe, deasupra ei se pune o oală mai mică, în care se topesc ciocolata și untul, la căldura aburilor din oala mare.
În timp ce se topeau, le-am amestecat, să se omogenizeze. Apoi am dat oala deoparte, să se răcească crema. Între timp, am bătut (cu mixerul) cele 6 ouă cu zahărul și un praf de sare.
Când crema de ciocolată s-a mai răcit, am pus în ea frișca lichidă (nebătută) și am amestecat bine.
Apoi m-am întors la ouăle bătute cu zahăr. Am adăugat cacao și 2-3 picături de esență de vanilie, am dat cu mixerul din nou
Apoi am turnat peste ouăle bătute cu cacao crema de ciocolată și am amestecat încet, cu o lingură de lemn. În alt vas, am amestecat făina cu praful de copt, apoi am pus treptat-treptat peste crema de ciocolată și ouă, amestecând încet, cu lingura, până s-a integrat toată făina.
La urmă, am pus nucile, mărunțite (nu măcinate) și le-am amestecat și pe ele.
Într-o tavă, am pus hârtie de copt, peste care am turnat amestecul. Am lăsat marginile mari, ca să-mi fie mai ușor s-o scot din tavă.
Am dat tava la cuptorul bine încins dinainte, la foc mediu, cam 25 de minute (sigur, asta diferă de la cuptor la cuptor și de la putere de ardere la putere de ardere). Forma neregulată e cauzată de felul în care s-a așezat în hârtia de copt.
E important ca la mijloc să nu fie uscate, să rămână catifelate.
Merg de minune cu înghețată peste ele. Poftă bună :)
Arat? fenomenal.
Hai, mai, n-a fost destul sa ni le-arati si sa spui ca-s catifelate la mijloc? Era musai-musai sa zici si de inghetata? Lasand gluma la o parte, prajitura asta o fac AZI. Adica dimineata. Andrei, stii tu prajitura "negresa" de Braila? Aia cu bezea deasupra? Se gasea de mancat cam la toate "bairamurile" din scoala generala. Ai idee cum obtin bezeaua aia (spre exemplu - si sper sa nu te oripileze - pe deasupra la brownies de mai sus)? Ca mi-ar placea sa-i fac fetitei mele de Cluj o "negresa" de Braila.
@Iulia zau ca n-am idee despre ce vorbesti :) dar o sa ma interesez
doamne ce bine arata:))vreau si eu!!!!!!!
am facut din astea mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
arata superrrr!!
Sunt un alt fel de brownies de nota 10!! O sa le pregatesc chiar acum, iar maine o sa fie desertul preferat la masa de Duminica:-)