Steak Cajun cu salată de roșii prăjite

23.08.2010 7 comentarii
  1. O prietenă foarte dragă, Simona Gherghe, a încheiat ieri o etapă importantă din viața ei profesională. După 9 ani, Simona pleacă de la Observator, pentru a se ocupa de o altă emisiune. Așa că rețeta asta îi e dedicată - și noi îi dorim mult succes în continuare. Am preluat rețeta din cartea "Mâncăruri rapide cu grăsimi puține", de Ansley Harriott, care mi-a fost oferită de către Editura Trei.

    Ingrediente

    • 4 vrăbioare macre de mânzat
    • 1 jumătate de linguriță de boabe de piper negru
    • 1 jumătate de linguriță de boabe de piper verde
    • 1 jumătate de linguriță de semințe de chimen
    • 1 linguriță de oregano uscat
    • 2 căței de usturoi
    • 4-6 roșii
    • 1 legătură de pătrunjel
    • 1 linguriță de mentă uscată
    • 1 ardei iute verde
    • 1 ceapă roșie
    • coaja de la 1 lămâie
    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • zeama de la 1 jumătate de lămâie

    Rețeta

    Vrăbioara este una dintre cele mai fragede bucăți din spatele vitei/vițelului, pe care o găsiți în măcelării sau magazine chiar sub denumirea asta - vrăbioară, de obicei gata tăiată felii.

    Am măcinat usturoiul, cele două feluri de piper, chimenul și oregano. Le-am amestecat cu un pic de sare și cu coaja de lămâie

    Steak cajun cu rosii prajite - piperul, usturoiul, chimenul, oregano se macina si se amesteca cu coaja de lamaie

    Bucățile de carne le-am bătut un pic cu ciocanul

    Steak cajun cu rosii prajite - carnea de vita se bate usor

    Apoi le-am frecat bine cu amestecul de condimente și le-am dat la rece pentru 2 ore.

    Steak cajun cu rosii prajite - carnea de vita se freaca bine cu amestecul de condimente si se da la rece

    Între timp, am tăiat roșiile în jumătăți și le-am pus pe grătar, cu partea tăiată în jos

    Steak cajun cu rosii prajite - rosiile se taie si se pun pe gratar

    Le-am lăsat cam 5 minute pe fiecare parte, până au început să se ardă.

    Steak cajun cu rosii prajite - rosiile se tin pe gratar pana incep sa se arda

    Apoi le-am amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt, ardeiul iute tăiat și el mărunt, menta uscată și ceapa tocată. Am pus uleiul de măsline, sare și piper și le-am amestecat bine.

    Steak cajun cu rosii prajite - rosiile se amesteca cu patrunjel, menta, ardei iute, ceapa, ulei de masline, zeama de lamaie

    Când a venit vremea, am pus carnea pe grătarul încins bine.

    Steak cajun cu rosii prajite - carnea de vita se pune pe gratarul bine incins

    Câte 3-4 minute pe fiecare parte, să nu se pătrundă prea tare și să fie suculentă  - dar, dacă vă place mai pătrunsă, puteți s-o lăsați un pic mai mult. Nu prea mult, totuși - nu vreți s-o uscați.

    Steak cajun cu rosii prajite - carnea de vita se tine pe gratar 3-4 minute pe fiecare parte

    Combinația dintre carnea aromată și picantă și salata de roșii prăjite e... pur și simplu wow! Unde mai pui că nici nu-i așa greu de făcut.

    Steak cajun cu rosii prajite - se serveste cu salata de rosii prajite

    Poftă bună. Și mult succes, Simona :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Joculete

    pfuaaa, deci cum arata, eu ieri am mancar un gratar GROS de porc, insa asta tot imi face cu ochiul :))

    23.08.2010
  • raluxa

    wow, cat de bine poa' sa arate... clar, pe asta o incerc si eu :)

    23.08.2010
  • Lorand R. Minyo

    @Raluxa, Iti garantez ca si gustul este extraordinar, nu numai felul in care arata :-)

    23.08.2010
  • alunita

    Draga Andrei, abia am terminat de mancat bunatatea de Steak Cajun si ma declar super incantata. Pana si sotul meu - ramas fara gust fara miros in urma unei vasnice raceli - a prins excelenta combinatie menta - oregano - rosii coapte! Si vorba ta - nici nu-i greu de pus in practica!

    02.09.2010
  • andrei crivat

    Alunita, ma bucur ca ti-a placut. E intr-adevar o friptura faina. Sa incerci si alte retete :)

    02.09.2010
  • PUIU

    POFTA BUNA!

    10.08.2011
  • Absolut magnific !! A?a ceva nu merit?

    02.09.2015
Autor: Andrei Crivăț