Slănină opărită

-
Cu ceva vreme în urmă am primit - cado, cado! - o bucată de slănină de la Sighet. Zice-se că slănina asta de pe burtă (care are o mulțime de carne, atât de multă de zici că-i bacon) e un fel de specialitate a zonei. Mie mi s-a părut foarte faină, da' m-am gândit că pot s-o fac și mai faină dacă o fierb și o dau cu condimente. Ceea ce am și făcut, respectând ad literam o rețetă a domnului Bucătar Maniac.
Ingrediente
- slănină
- 1 lingură de boabe de ienibahar
- 1 linguriță de boabe de piper (eu am folosit verde)
- 4-5 căței de usturoi
- 2 linguri de boia dulce
- 2 foi de dafin
- sare
Rețetă
Cam așa arăta slănina când am primit-o eu. Gustoasă, dar cam tare.
Am pregătit, separat, condimentele - usturoiul, ienibaharul și piperul verde.
Am pus apa la fiert, cu doi foi de dafin. Cand a dat în clocot, am pus slănina. Sare n-am pus, că era deja slănina sărată - dar aș fi pus, dacă era nevoie, cam o linguriță.
Am lăsat la fiert cam o oră jumătate, până când am înfipt furculița în ea cu ușurință. Între timp, am zdrobit condimentele.
Când slănina a fost suficent de frăgezită, am scos-o din apă.
Așa fierbinte cum era, am făcut niște crestături dese în partea de sus (deci cea opusă părții cu șorici) și am frecat bine cu condimentele pisate.
Apoi am frecat cu boia dulce, până s-a uniformizat și a pătruns în crestături.
Dat fiind că imediat vine iarna, eu zic s-o încercați. Dacă aveți o bucată de slănină cu carne, prin această metodă o să obțineti un fel de bacon care bate orice produs asemănător din orice magazin. Poftă bună :)

Incearca in loc de apa, moare de varza. Este absolut minunata.
mmm imi ploua in gura;) good job
Scrie despre restaurantul ala din Constanta! Ai promis pe blog :)
scriu, scriu, promit ca scriu :)
FRATILOR MULTUMIM CA NE ADUCETI AMINTE DE BUCATARIA ROMANEASCA ,NU DE ALTA CA DE SUYLAKI NE-AM CAM SATURAT,SLANA CERE SI O TUICA DE LA ROMANIA ,MAI ALES CA VINE FRIGUL,SALUTARI DIN ATHENA BY IULIAN
umbrela..am nevoie de umbrela! Dau un regat pentru o umbrela! Imi ploua in gura! Nu mi se pare corect! Prea....of...sa-mi aduceti aminte sa nu trec pe decat dupa ce am "halit" in prealabil.