Cheesecake cu ciocolată

Acum o lună s-au întâmplat două lucruri noi şi fascinante în viaţa mea: 1. am călătorit pentru prima oară în SUA şi 2. am descoperit cel mai bun cheesecake din lume. Să nu vă aşteptaţi la ceva fancy şi homemade sau făcut din cele mai bio şi fair trade ingrediente. Din contră, sunt sigură că sunt produse după aceleaşi tipare folosite de orice lanţ de fast-food american. Cu toate astea, cheesecake-urile de la The Cheesecake Factory au o consistenţă, o aromă şi un aspect absolut irezistibile pentru mine. Mi le-am setat ca reper, deci tot ce sper este să reuşesc să mă apropii de gustul suprem într-o bună zi. Nu e deloc uşor, dar am început seria de încercări: Cheesecake cu două feluri de ciocolată.
-
Ingrediente
Blat:
- 220 g biscuiţi digestivi
- 70 g unt topit
Compoziţia:
- 500 g brânză de vaci fină (eu am folosit Exquisa)
- 125 g cremă de brânză (Philadelphia sau Exquisa)
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 180 g ciocolată albă
- 180 g ciocolată neagră (amăruie sau cu lapte)
Decor (opţional):- 250 ml frişcă lichidă
- 200 g mure sau alte fructe pentru decor
- fulgi de ciocolată
Rețetă
Se încinge cuptorul şi se pregăteşte forma. Pentru cheesecake folosesc o formă rotundă cu pereţi detaşabili. Se tapetează baza formei cu hârtie de copt tăiată la dimensiune, iar pereţii se ung cu unt.
Se fărâmiţează biscuiţii şi se amestecă cu untul topit, până se formează un aluat sfărâmicios.Se aşează blatul de biscuiţi, tasând bine şi uniform compoziţia în formă. Se ţine la frigider până în momentul x când e gata şi cealaltă compoziţie.
Intr-un vas, se bat ouăle cu zahărul, brânza de vaci şi crema de brânză până se obţine un amestec omogen. Se împarte amestecul în două părţi egale.
Se topeşte pe rând ciocolata albă şi cea neagră în bain-marie.
Se amestecă ciocolata cu compoziţia de bază până se omogenizează. Ciocolata are tendinţa să se întărească în contact cu compoziţia rece. Continuaţi să amestecaţi constant până se omogenizează, nu trebuie să vă panicaţi. :)
Se scoate forma de la rece, se pune primul strat cu ciocolata albă. Dacă nu doriţi ca cele două compoziţii să se amestece, ţineţi cca 10 min la cuptor prima compoziţie, şi doar pe urmă o adăugaţi pe cealaltă. Se ţine cca 50 min la cuptor, până se rumeneşte şi se solidifică.
După ce s-a răcit, aveţi două opţiuni. Fie îl mâncaţi imediat...
Fie îl mai ornaţi şi prelungiţi agonia. Pentru decor, se bate frişca şi se ornează cheesecake-ul inclusiv pe partea laterală, ca să se poată lipi fulgii de ciocolată. Se azvârle murele şi alte minunăţii care dau bine la aspect...
Se taie şi se mănâncă în porţii mici şi moderate. Dacă se poate... Bon appétit!

Problema este ca iti poti pierde sufletul mancand acest cheesecake.
deci asta arata intradevar bestial :)) eu dau in diabet daca ma mai uit peste retetele astea:))
tava ta are 20cm sau e mai mica?
Andreea, tava are diametrul de 25 cm. Bafta!
Arata apetisant! Si eu sunt fan Cheesecake Factory.. nu cred ca exista alt loc cu mai multe sau mai bune cheesecakuri :D
Arata demential si imi inchipui ca e foarte, foarte bun :)
O sa adorm cu el in gand...
Periculos de deliciuos de buna =p~