Pate de măsline

19.03.2015 5 comentarii
  1. Ingrediente

    • 350 gr măsline negre
    • 50 gr unt
    • 1 ceapă mare (eu am folosit 2 mai mici
    • 6 căței de usturoi
    • 2 linguri de oregano
    • 2 lingurițe de boia
    • 6 căței de usturoi
    • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

    Rețetă

    Am scos sâmburii din măsline, am curățat ceapa și usturoiul.

    Pate de masline - maslinele se curata de samburi, ceapa si usturoiul se curata

    Am topit untul într-o tigaie, la foc foarte mic

    Pate de masline - untul se topeste la foc mic

    Am dat ceapa, usturoiul și măslinele la robot (dacă n-aveam, le dădeam prin mașina de tocat, de mai multe ori). Peste ele am pus oregano, boia, ulei de măsline și untul topit.

    Pate de masline - maslinele, cepa si usturoiul se dau la robot, se amesteca cu oregano, boia, ulei de masline si unt topit

    Am amestecat totul bine, până s-a omogenizat combinația. (da, am încercat să reproduc din boia e-ul din sigla eBucataria, nu mi-a ieșit foarte bine, mai exersez)

    Pate de masline - se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza

    Merge de minune pe felii subțiri de pâine cu coaja groasă, sau pe pâine prăjită. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • lore

    Wow, arata apetisant! O singura remarca, daca-mi permiti: "g" e prescurtarea pentru "gram/e", iar "gr" eventual pentru greci, greutate.

    29.09.2010
  • Mona

    Excelenta reteta.....yami-yami

    30.09.2010
  • cami

    super .....o so incerc si eu

    04.10.2010
  • alan dia ellis

    felicitari! ma bucur sa aflu despre astfel de retete minunate!:x

    18.10.2010
  • alan dia ellis

    succes in toate cele bune!:)

    18.10.2010
Autor: Andrei Crivăț