Sarmalele de gâscă

27.12.2010 1 comentarii
  1. Rețetă trimisă de băgătorideseamă

    Făcute după o rețetă a lui Păstorel Teodoreanu, sarmalele astea sunt o mâncare boerească. E nevoie de timp (durează două zile) și multă muncă. Dar rezultatul e unul pe măsură :)

    Ingrediente

    • 1 piept dezosat de gâscă
    • 1 jumătate de kg de pulpă de porc
    • 1 jumătate de kg de carne de vită
    • 2-3 felii de pâine înmuiate în lapte
    • 1 ceapă mică dată pe răzătoare
    • câteva crenguțe de cimbru cu tot cu frunzulițe
    • 1 linguriță și jumătate de măghiran
    • 2 linguri de boabe de piper
    • varză crudă și foi de viță de vie
    • 1 ardei gras
    • 200 g de bacon
    • 2 litri de borș
    • 2 litri zeamă de carne (supă de carne)
    • jumătate de litru de bulion
    • o sticlă de vin alb demidulce
    • sare, piper

    Rețetă

    Cărnurile se dau de două ori prin mașina de tocat, după care se frământă cu frunzele de cimbru, măghiranul, ouăle, ceapa rasă, sare și piper.

    Sarmale de gasca - carnurile se toaca de doua ori si se amesteca cu oua, ceapa, cimbru

    Am fiert apoi borșul, în care am opărit frunzele de viță și foile de varză, în care apoi am împachetat sarmalele. Și cele în viță...

    Sarmale de gasca - foile de vita se oparesc in bors

    ... și cele în varză.  Varza ce-a rămas am tăiat-o mărunt.

    Sarmale de gasca - foile de varza cruda se oparesc in bors

    Am pus sarmalele în oală, pe un strat de varză tăiată mărunt, alternând cele în viță cu cele în varză. Peste primul strat am pus o crenguță de cimbru proaspăt, câteva felii de ardei gras și câteva de bacon.

    Sarmale de gasca - sarmalele se aseaza in straturi, cu bacon si ardei gras

    Am pus strat peste strat, până am pus toate sarmalele (pe ultimul strat de sarmale am pus restul de varză tocată), am turnat zeama de carne și le-am pus la fiert, la foc potrivit.

    Sarmale de gasca - sarmalele se fierb in zeama de carne, apoi se lasa la racoare pana a doua zi

    După ce-au fiert, le-am pus la răcoare până a doua zi, când am amestecat vinul cu bulionul, l-am turnat peste sarmale și le-am pus din nou la fiert, la foc molcom.

    Sarmale de gasca  - a doua zi sarmalele se fierb din nou in vin amestecat cu bulion

    Și când au fost gata, le-am însoțit cu un pahar de vin roșu sec

    Sarmale de gasca - sarmalele se servesc calde, cu smantana

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • curs valutar

    Mdea ... ce regim ce sa nu halesti Cand vad asa ceva ......... se duce drac tot regimu of viata mea ..

    04.01.2011
Autor: ebucataria.ro