Înghețată cu kiwi, portocale și ananas

14.01.2011 6 comentarii
  1. Poate n-o fi cea mai potrivită perioadă pentru o înghețată (deși am eu niște prietene care susțin cu tărie că ORICÂND e un moment potrivit pentru înghețată), dar mie mi-a fost poftă. Aveam 2 pungi mari de fructe pe masă, o cutie de ananas în frigider, am făcut-o cât s-a putut de simplu și mi-a luat maxim 20 de minute.

    Ingrediente

    • 3 kiwi
    • 2 portocale
    • 1 cană de cuburi de ananas (fără sirop)
    • 3 albușuri
    • 3 linguri de zahăr
    • 300 ml smântână

    În mod logic, mai întâi am curățat fructele și le-am tăiat bucăți.

    Inghetata cu kiwi portocale si ananas - se curata si se taie kiwi, portocalele si ananasul

    Apoi le-am pasat cu blenderul, după care le-am scurs zeama cât am putut de mult.

    Inghetata cu kiwi portocale si ananas - kiwi portocalele si ananasul se paseaza cu blenderul

    Am bătut albușurile cu zahărul până s-au făcut spumă.

    Inghetata cu kiwi portocale si ananas - albusurile si zaharul se bat spuma

    Încet, cu lingura de lemn, am amestecat smântâna cu albușurile. Am adăugat apoi piureul de fructe.

    Inghetata cu kiwi portocale si ananas - smantana se amesteca cu spuma de albus apoi cu piureul de fructe

    Când s-au omogenizat toate, am dat înghețata la congelator. Cam din 15 în 15 minute, am scos-o și am amestecat în ea, să nu se facă ace de gheață. Bine, oricum se fac, de la fructe, dar se fac mai puține.

    Inghetata cu kiwi portocale si ananas - se amesteca pana se omogenizeaza

    Și asta este povestea celei mai simple și mai rapide înghețate pe care am făcut-o vreodată :)

    Inghetata cu kiwi portocale si ananas - se da la congelator pana se intareste

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Dan C

    ce fel de smantana ai folosit?

    14.01.2011
  • andrei crivat

    smantana simpla, de la napolact. gospodar parca se cheama

    14.01.2011
  • Adi Roman

    Prietenele tale au dreptate - nu conteaz? c? e iarn?!

    14.01.2011
  • Irina

    Intrebare intrebatoare: cu privire la acele de gheata. Se poate prepara vreo inghetata de casa si sa iasa fara ace de gheata? Si daca da, care e reteta? Ca am incercat si cu amestecatul al 15 minute si tot se fac.

    18.01.2011
  • andrei crivat

    Irina, cand e aproape inghetata, poti sa bagi blenderul in ea. Si apoi o ingheti iar. La mine a functionat la alte inghetate, la asta, fiind cu fructe, nici n-am mai incercat.

    18.01.2011
  • Andreea-Roberta Rizescu

    Nu este din cauza fructelor, ci din cauza albusului! Intotdeauna albusul cand ingheata se face numai ace de gheata. Da, inghetata se consuma, in mod normal, cand este rece afara, nu pe canicula! Iarna se consuma inghetata si pe arsita se consuma lichide calde!

    26.03.2011
Autor: Andrei Crivăț