Înghețată cu kiwi, portocale și ananas
-
Poate n-o fi cea mai potrivită perioadă pentru o înghețată (deși am eu niște prietene care susțin cu tărie că ORICÂND e un moment potrivit pentru înghețată), dar mie mi-a fost poftă. Aveam 2 pungi mari de fructe pe masă, o cutie de ananas în frigider, am făcut-o cât s-a putut de simplu și mi-a luat maxim 20 de minute.
Ingrediente
- 3 kiwi
- 2 portocale
- 1 cană de cuburi de ananas (fără sirop)
- 3 albușuri
- 3 linguri de zahăr
- 300 ml smântână
În mod logic, mai întâi am curățat fructele și le-am tăiat bucăți.
Apoi le-am pasat cu blenderul, după care le-am scurs zeama cât am putut de mult.
Am bătut albușurile cu zahărul până s-au făcut spumă.
Încet, cu lingura de lemn, am amestecat smântâna cu albușurile. Am adăugat apoi piureul de fructe.
Când s-au omogenizat toate, am dat înghețata la congelator. Cam din 15 în 15 minute, am scos-o și am amestecat în ea, să nu se facă ace de gheață. Bine, oricum se fac, de la fructe, dar se fac mai puține.
Și asta este povestea celei mai simple și mai rapide înghețate pe care am făcut-o vreodată :)
Poftă bună :)
ce fel de smantana ai folosit?
smantana simpla, de la napolact. gospodar parca se cheama
Prietenele tale au dreptate - nu conteaz? c? e iarn?!
Intrebare intrebatoare: cu privire la acele de gheata. Se poate prepara vreo inghetata de casa si sa iasa fara ace de gheata? Si daca da, care e reteta? Ca am incercat si cu amestecatul al 15 minute si tot se fac.
Irina, cand e aproape inghetata, poti sa bagi blenderul in ea. Si apoi o ingheti iar. La mine a functionat la alte inghetate, la asta, fiind cu fructe, nici n-am mai incercat.
Nu este din cauza fructelor, ci din cauza albusului! Intotdeauna albusul cand ingheata se face numai ace de gheata. Da, inghetata se consuma, in mod normal, cand este rece afara, nu pe canicula! Iarna se consuma inghetata si pe arsita se consuma lichide calde!