Andrei Crivăț

Prăjitura Garibaldi

26.01.2011Rețete
[Twitter] [Email]
Prăjitura Garibaldi

Prăjitura asta era în copilărie una dintre preferatele mele - și o tot băteam la cap pe mama să-mi facă. Se vede treaba că anumite gusturi nu se schimbă niciodată, pentru că încă îmi place foarte tare, doar că acum mă bat eu pe mine însumi la cap s-o fac.  E drept, la asta contribuie și faptul că-i foarte ușor de făcut.

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 400 g făină
  • 6 ouă
  • 4 linguri de smântână
  • 350 g zahăr
  • 300 g nuci măcinate (dar eu am folosit alune de pădure și a fost chiar și mai bună)
  • 100 g gem de caise
  • 1 vârf de linguriță de bicarbonat de amoniu

Rețetă

Am topit untul, l-am lăsat să se răcească și l-am pus peste făină.

Prajitura Garibaldi - untul se topeste si se amesteca cu faina

După ce am amestecat puțin, am pus 100 g de zahăr, 1 ou întreg, smântâna și amoniacul (stins cu puțin otet înainte). Le-am amestecat și am frământat aluatul vreo 5 minute, poate mai bine.

Prajitura Garibaldi - se adauga ou, smantana, zahar, amoniac

L-am lăsat un pic deoparte.

Prajitura Garibaldi - se framanta aluatul

Am bătut 5 albușuri spumă tare, cu restul de 250 g de zahăr. Apoi am amestecat spuma cu cele 5 gălbenușuri și cu alunele măcinate.

Prajitura Garibaldi - albusurile se bat spuma cu zahar, se adauga galbenusurile si alunele macinate

Într-o tavă am pus o coală de hârtie de copt, peste care am întins aluatul. Eu l-am întins cu mâna (se vede, nu ? ). Peste el am pus un strat foarte subțire de gem de caise.

Prajitura Garibaldi - aluatul se intinde si se unge cu gem de caise

Am turnat deasupra amestecul de ouă cu zahăr și alune.

Prajitura Garibaldi - peste aluat se toarna amestecul de oua, zahar si alune

Am dat tava la cuptorul bine încins dinainte, la foc mediu. Am ținut-o vreo 20 de minute (dar asta depinde de la cuptor la cuptor) până s-a copt aluatul și s-a întărit spuma.

Prajitura Garibaldi - se coace la cuptor 20 de minute

Copiilor de la Trender le-a plăcut foarte tare, din ce zic ei. Poftă bună :)

Mai citeste si:

Tartă alsaciană cu mere

Înghețată cu kiwi, portocale și ananas

Ruladă de biscuiți cu marțipan

 

Comentarii (6)

intrebare: ai amestecat prima data aluatul cu mixerul si apoi cu mana??? mi-e frica de aluaturi - niciodata nu mi-au iesit :(
@Justgen la aluat n-am folosit deloc mixerul. L-am amestecat cu mana.
Am facut cu nuca, gemuri de prune si macese. A iesit foarte bun, doar ca data viitoare o sa pun mai putin zahar.

Merci pentru reteta!
..mie nu mi s-a copt blatul. Ce-am greșit????
Claudiu, n-am idee. Ai incins bine cuptorul inainte ? Si e important sa-l tii la foc mediu, nu mare.
...da, am încins cuptorul, am lăsat la foc mediu, cam la 170 gr. C. Data viitoare am să bag numai blatul în cuptor vreo 10 minute. Pe mâine vreau să fac tarta ta alsaciană. Încă nu m-am hotărât dacă pun mere sau căpșuni. Am să-ți spun cum a ieșit :). Numai succese îți doresc

Comenteaza

codul de validare Posteaza
RSS

Abonare newsletter:

Reţeta video a săptămânii

Un tort de Valentine's Day


About cookies | Copyright (c) 2008 - 2014 eBucataria.ro. Toate drepturile rezervate.