Pâine roșie cu chimen și brânză
-
Ingrediente
- 350 g făină
- 200 ml apă
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 2 lingurițe de semințe de chimen
- 2 lingurițe de boia iute
- 100 g telemea de oaie
- 1/2 de plic de drojdie uscată
Rețetă
Mașina asta e tare isteață. Practic nu trebuie să faci nimic - pui ingredientele într-o ordine anume și în cantități exacte, setezi cât de tare vrei să coacă pâinea și apoi ea face singură toate.
Mai întâi, am pus în cuva mașinii apa, apoi uleiul.
După care am pus făina, în așa fel încât să acopere complet apa. Peste făină am pus, în colțuri diferite, boiaua iute și chimenul, iar în mijlocul ei am pus drojdia uscată (am folosit din cea instant, care n-are nevoie de dizolvare)
La urmă am adăugat brânza, rasă pe răzătoarea mică.
Am selectat la mașina de pâine primul program, cel de pâine albă de bază. Am setat apoi nivelul cel mai puternic de coacere și greutatea (500 g)
După 3 ore, timp în care m-am documentat despre tot felul de mixturi care se pot face în mașina de pâine, am scos minunea din cuvă.
Am ieșit pufoasă, roșie, un pic iute și foarte aromată (de la chimen). Iar brânza de oaie îi dă o textură aparte și un gust bun.
S-a terminat cât ai zice "pâine roșie cu chimen și brânză" (e drept, m-au ajutat și niște prieteni s-o termin)
Mi-a plăcut joaca asta. Sigur am să mai fac variante de pâine, și am să vi le povestesc și vouă. Poftă bună :)