Pui cu sos dulce-iute
Si cum mă uitam eu ieri prin frigider, mi-am zis: ia să mai fac o chinezărie, ceva. Așa că rețeta de mai jos e pur și simplu o încropeală, realizată din ce mi-a făcut cu ochiul prin frigider și dulapuri. Dar a ieșit atât de tare pe gustul meu, că n-am regretat deloc experiența.
-
Ingrediente
- 2-3 felii de piept de pui
- 50 ml vin alb sec
- 50 ml de sos de soia light (musai light, adică să nu scrie "dark" pe sticlă) + încă 2 linguri pentru sos.
- 3 linguri de sos dulce-iute de ardei (sweet chilli sauce)
- 1 linguriță de garam masala
- (opțional) o linguriță de sos de stridii.
- 2 cm de rădăcină de ghimbir
Rețetă
Am tăiat feliile de piept de pui fâșii. Peste ele, am pus vinul, 50 de ml de sos de soia și o linguriță de garam masala. Le-am amestecat bine pe toate și le-am dat la frigider o oră.
Sosul de stridii (am mai povestit despre el aici) e opțional, dar definește gustul final.
Într-un castron am pus sosul dulce-iute de ardei), 2 linguri de sos de soia (musai light, repet) și o linguriță de sos de stridii.
Le-am amestecat și am lăsat sosul deoparte.
După o oră, am încins 2 linguri de ulei în wok, în care am călit ghimbirul tăiat felii subțiri.
Apoi am pus fâșiile de pui scoase din marinadă, pe foc iute.
Când s-au pătruns, le-am tras pe margine și în mijlocul lor am pus sosul.
Am amestecat bine și după vreo 2-3 minute le-am scos pe toate pe farfurie.
E un complex de gusturi - un pic dulce, un pic sărat, un pic iute - care mi-a făcut ziua mai frumoasă. Poftă bună :)