Pui Piccata
Piccata e un mod italian de a prepara carnea sau peștele. Cea mai populară variantă e cea a puiului Piccata (chicken piccata), dar in Italia e destul de populară și varianta cu vițel (piccata di vitello). Cert e că eu am văzut-o într-un film, mi-a plăcut cum sună, am încercat-o ieri și am fost extrem de încântat.
-
Piccata e un mod italian de a prepara carnea sau peștele. Cea mai populară variantă e cea a puiului Piccata (chicken piccata), dar in Italia e destul de populară și varianta cu vițel (piccata di vitello). Cert e că eu am văzut-o într-un film, mi-a plăcut cum sună, am încercat-o ieri și am fost extrem de încântat.
O rețetă pentru Unica.
Ingrediente (pentru 2 porții)
- 4 felii de piept de pui
- 100 g făină
- 2 linguri de parmezan ras
- 3 linguri de unt
- 2 căței de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri de capere
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
- sare, piper
- opțional, ca garnitură, mămăligă sau orez
Rețetă
Într-o farfurie adâncă, am amestecat făina cu parmezanul ras pe răzătoarea mică, cu sare și cu piper
Am spălat feliile de pui, apoi le-am șters cu hârtie absorbantă și le-am "tapetat" cu amestecul de făină și parmezan.
În tigaie am topit 2 din cele 3 linguri de unt.
Am pus puiul la prăjit, până a căpătat o culoare aurie (cam 3 minute pe fiecare parte)
L-am scos apoi pe-o farfurie și l-am acoperit cu folie de aluminiu, să rămâmă cald.
În locul lui, am pus usturoiul tăiat mărunt.
Am pus apoi vinul și zeama de lămâie și am lăsat până lichidul s-a redus la jumătate.
După care am adăugat caperele și pătrunjelul tocat.
Imediat, am pus în tigaie și cea de-a treia lingură de unt, să "închid" sosul.
Când s-a topit, am turnat sosul peste feliile de pui. Ca garnitură, am făcut o mămăligă simplă în care am amestecat 3-4 linguri de cașcaval ras.
Poftă bună :)
si in ce film ai vazut reteta?
Deja am adaugat site-ul la favorite ! In timp ce scriu imi ploua in gura ! Good job ! La cat mai multe retete !