Pui Piccata

05.05.2015 2 comentarii

Piccata e un mod italian de a prepara carnea sau peștele. Cea mai populară variantă e cea a puiului Piccata (chicken piccata), dar in Italia e destul de populară și varianta cu vițel (piccata di vitello). Cert e că eu am văzut-o într-un film, mi-a plăcut cum sună, am încercat-o ieri și am fost extrem de încântat.

  1. Piccata e un mod italian de a prepara carnea sau peștele. Cea mai populară variantă e cea a puiului Piccata (chicken piccata), dar in Italia e destul de populară și varianta cu vițel (piccata di vitello). Cert e că eu am văzut-o într-un film, mi-a plăcut cum sună, am încercat-o ieri și am fost extrem de încântat.

    O rețetă pentru Unica.

    Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 4 felii de piept de pui
    • 100 g făină
    • 2 linguri de parmezan ras
    • 3 linguri de unt
    • 2 căței de usturoi
    • 100 ml vin alb sec
    • zeama de la o lămâie
    • 2 linguri de capere
    • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
    • sare, piper
    • opțional, ca garnitură, mămăligă sau orez

    Rețetă

    Într-o farfurie adâncă, am amestecat făina cu parmezanul ras pe răzătoarea mică, cu sare și cu piper

    Pui Piccata (chicken piccata) - faina se amesteca cu parmezan ras, sare si piper

    Am spălat feliile de pui, apoi le-am șters cu hârtie absorbantă și le-am "tapetat" cu amestecul de făină și parmezan.

    Pui Piccata (chicken piccata) - feliile de pui se tapeteaza cu faina

    În tigaie am topit 2 din cele 3 linguri de unt.

    Pui Piccata (chicken piccata) - 2 linguri de unt se topesc in tigaie

    Am pus puiul la prăjit, până a căpătat o culoare aurie (cam 3 minute pe fiecare parte)

    Pui Piccata (chicken piccata) - puiul se prajeste in unt

    L-am scos apoi pe-o farfurie și l-am acoperit cu folie de aluminiu, să rămâmă cald.

    Pui Piccata (chicken piccata) - puiul se scoate din tigaie si se acopera cu folie de aluminiu

    În locul lui, am pus usturoiul tăiat mărunt.

    Pui Piccata (chicken piccata) - in locul lui se adauga usturoiul tocat marunt

    Am pus apoi vinul și zeama de lămâie și am lăsat până lichidul s-a redus la jumătate.

    Pui Piccata (chicken piccata) - se adauga vinul si zeama de lamaie

    După care am adăugat caperele și pătrunjelul tocat.

    Pui Piccata (chicken piccata) - se adauga caperele si patrunjelul tocat

    Imediat, am pus în tigaie și cea de-a treia lingură de unt, să "închid" sosul.

    Pui Piccata (chicken piccata) - se adauga unt

    Când s-a topit, am turnat sosul peste feliile de pui. Ca garnitură, am făcut o mămăligă simplă în care am amestecat 3-4 linguri de cașcaval ras.

    Pui Piccata (chicken piccata) - sosul se toarna peste feliile de pui

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • dragosmone

    si in ce film ai vazut reteta?

    14.03.2011
  • EPA Systems

    Deja am adaugat site-ul la favorite ! In timp ce scriu imi ploua in gura ! Good job ! La cat mai multe retete !

    14.03.2011
Autor: Andrei Crivăț