Andrei Crivăț

Supă-cremă de cartofi

07.04.2011Rețete
[Twitter] [Email]
Supă-cremă de cartofi

În copilărie, asta era de departe supa mea preferată. Eu nefiind, de altfel, vreun pasionat de zemuri - niciodată n-am fost. Dar pe asta o făcea mama ATÂT de bună, încât m-a cucerit definitiv. Unde mai pui că se face destul de ușor și de rapid.

O rețetă pentru Unica

Ingrediente

  • 8-10 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi (nu prea mari)
  • 2 țeline mici (din cele foarte mici, de fapt - dacă aveți țelină mai mare, puneți mai puțin)
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 2-3 felii de pâine, pentru crutoane (opțional)
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Rețetă

Mai întâi, am făcut crutoanele. Am tăiat coaja a două felii de pâine, apoi le-am tăiat în cubulețe și le-am stropit cu un pic de ulei.

Supa crema de cartofi - painea pentru crutoane se taie cubulete

După care le-am băgat la Vitacook, 3-4 minute la 200 de grade.Le-am scos și peste ele am pus puțin unt. Fierbinți fiind, untul s-a topit și a intrat în ele.

Supa crema de cartofi - crutoanele se prajesc la cuptor si se amesreca cu unt

 

Apoi am pus toate legumele la fiert, în apă cu puțină sare.

Supa crema de cartofi - cartofii, telina, patrunjelul, ceapa si usturoiu se pun la fiert

Când s-au fiert bine, am strecurat zeama (fără s-o arunc!)

Supa crema de cartofi - cand legumele au fiert, se strecoara supa

Apoi am pasat legumele fierte. Puteam folosi blenderul, ar fi fost mai simplu, dar mie îmi place să simt bucățele de cartofi și țelină, așa că le-am pasat cu o sculă de făcut piure. Apoi am pus oala pe foc și am adăugat peste piureul de legume, câte puțin (să nu se facă cocoloașe) zeama în care au fiert legumele, păstrând deoparte cam 3 polonice.

Supa crema de cartofi - legumele fierte se paseaza apoi se amesteca cu supa strecurata

După ce am adăugat toată zeama (mai puțin cele 3 polonice de care ziceam) am lăsat să dea în clocot, iar eu între timp am amestecat smântâna cu cele 2 gălbenușuri.

Supa crema de cartofi - smantana se amesteca cu galbenusuri si cu zeama de legume

După care am turnat peste ele cele 3 polonice de supă, tot puțin câte puțin, amestecând continuu, ca să nu se facă cocoloașe.

Supa crema de cartofi - amestecul de smantana cu oua se adauga un supa

Am turnat apoi acest amestec peste supa care clocotea, am mai lăsat două minute pe foc. După care am scos supă într-un bol, am presărat în ea pătrunjel verde tocat mărunt și am pus crutoane.

Supa crema de cartofi - se serveste cu crutoane si patrunjel verde tocat

Nu-mi iese chiar ca a mamei, recunosc - dar tot am mâncat 3 boluri unul după altul.

Poftă bună :)

Mai citeste si:

Supă de pui cu tortellini

O supă foarte simplă de fasole cu afumătură

Supă de castravete

 

Comentarii (5)

arata delicios, desi nu sunt fan inrait cartofi...as incerca-o
Diseara o incerc, neaparat!
Usor de facut si cred ca este gustoasa.De retinut!
Imi place ideea. Sigur am sa incerc. Cu anumite modificari, pentru regimul meu. Dar arata splendid.
O sa incerc,dar fara ouo . Cred ca va iesi mult mai buna , fara suparare !

Comenteaza

codul de validare Posteaza
RSS

Abonare newsletter:

Reţeta video a săptămânii

Un tort de Valentine's Day


About cookies | Copyright (c) 2008 - 2014 eBucataria.ro. Toate drepturile rezervate.