Cotlete marinate în bere neagră
Nu-mi place berea neagră în mod special. Bine, nu-mi place deloc, de fapt. Dar a făcut o treabă tare bună cu cotletele astea, ajutată și de hrean, și de celelalte arome, astfel că la urmă mă priveau din farfurie 2 cotlete fragede, gustoase și suculente. Rețeta e o adaptare după o rețetă de-a lui Robert Rainford, care mi-a provocat poftă de la prima vedere.
-
Nu-mi place berea neagră în mod special. Bine, nu-mi place deloc, de fapt. Dar a făcut o treabă tare bună cu cotletele astea, ajutată și de hrean, și de celelalte arome, astfel că la urmă mă priveau din farfurie 2 cotlete fragede, gustoase și suculente. Rețeta e o adaptare după o rețetă de-a lui Robert Rainford, care mi-a provocat poftă de la prima vedere.
Ingrediente (pentru o porție).
- 2 felii de cotlet de porc, fără os
- 1 bere neagră
- 2 lingurițe de hrean ras
- 1 linguriță de cimbru tocat (de preferat proaspăt)
- 1 linguriță de boabe de muștar
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 1 ceapă
- opțional, cartofi copți ca garnitură
Am pus într-un castron berea. În ea am pus boabele de muștar, cimbrul, hreanul, zeama de lămâie și ceapa tăiată în sferturi.
Am spălat cotletele, le-am șters cu prosoape de bucătărie și le-am presat cu degetele.
După care le-am pus și pe ele în bere, le-am acoperit cu folie de plastic și le-am lăsat la frigider 3 ore. Când timpul s-a scurs, am scos cotletele din marinadă și le-am pus deoparte, am scos și sferturile de ceapă și le-am aruncat, iar marinada am pus-o într-o tigaie, la foc mic. Am lăsat-o până a început să fiarbă (a făcut spumă, pe care am aruncat-o) și apoi până a scăzut la jumătate.
Cotletele le-am șters, din nou, cu prosoape de bucătărie, apoi le-am uns cu un pic de ulei de măsline, pe ambele părți.
Apoi le-am pus pe grătarul încins bine, și peste ele am pus, cu lingura, câte un pic de marinadă scăzută.
După 3-4 minute le-am întors și din nou am pus câte un pic din marinadă peste ele.
Pentru garnitură, am tăiat cubulețe câțiva cartofi noi, am pus peste ei puțin ulei de măsline și puțină boia iute și i-am dat la cuptor.
Poftă bună :)
cred ca e o bunatate,eu folosesc bere blonda cam la toate fripturile,gratarele.Bere neagra nu am folosit niciodata,am sa incerc sa fac si eu aceasta reteta,arata prea bine.
Arata foarte bine, cu bere n-am incercat la gatit, doar cu vin. Am sa incerc sa vad ce gust ii da berea. :)