Somon marocan

27.06.2018 3 comentarii

Ca să fiu sincer, e somon norvegian, nu marocan. Doar modul de preparare aduce cu bucătăria marocană. Am gătit somon în multe feluri - e în top 3 al plăcerilor mele culinare - dar rețeta asta dă niște valențe cu totul noi gustului oricum foarte bun al somonului. Și se face și rapid, și ușor

  1. Ingrediente

    • 2 medalioane de somon
    • 200 ml iaurt simplu
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 2 căței de usturoi
    • 1 linguriță de semințe de chimen
    • 1 linguriță de semințe de coriandru
    • 1 lingură de ulei extravirgin de măsline

    Rețetă

    Am pus iaurtul într-un castron. Peste el am pus uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, chimenul și coriandrul măcinate.

    Somon marocan - iaurtul se amesteca cu chimen, coriandru, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline

    Le-am amestect bine. Apoi am împărțit marinada asta în două. Jumătate am pus-o la frigider, acoperită cu folie de plastic. În cealaltă jumătate am pus medalioanele de somon.

    Somon marocan - somonul se marineaza in iaurt

    Le-am dat și pe ele la frigider, cam 20 de minute. După care le-am scos din iaurt, le-am șters bine cu prosoape de hârtie și le-am pus pe grătar.

    Somon marocan - somonul se prajeste pe gratar pe ambele parti

    4-5 minute pe fiecare parte și asta a fost tot.  Peste ele am pus un pic de sos de iaurt (cel pe care l-am pus separat la început) și am presărat pătrunjel verde și un pic de zeamă de limetă.

    Somon marocan - se presara cu iaurt cu condimente si patrunjel verde

    Foarte, foarte gustos. Iaurtul cu condimente e atât de bun încât cred c-o să-l folosesc pe viitor la multe feluri de grătar.  Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Mireasa

    Adevarul e ca somonul e foarte bun, indiferent cum ar fi gatit, insa din pozele de mai sus ma tenteaza si pe mine reteta aceasta. Mersi de idee.

    13.09.2011
  • Andra

    Sunt o mare fana a somonului! O sa incerc si eu reteta asta!

    28.09.2011
  • Anca

    A iesit buuuuuuun rau!si cu putin delikat in sos ...yyuuummmyummm

    16.10.2011
Autor: Andrei Crivăț