Pui și tăiței japonezi cu hrișcă
O rețetă de făcut seara, când vii de la serviciu. Pentru că e gustoasă și prepararea durează cam 10 minute, dacă nu ținem cont de perioada de marinare a puiului. Tăițeii cu hrișcă nu-s musai de folosit ca garnitură, în general se pun în supă - dar au fost potriviți și au echilibrat delicat aromele puiului.
-
Ingrediente
- 300 g piept de pui, dezosat, fără piele
- o mână de tăiței de orez
- 100 ml ulei extravirgin de măsline
- 40 ml sos de soia light (din cel mai deschis la culoare și mai puțin sărat)
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 3-4 căței de usturoi
- 1 linguriță de amestec "cinci arome" (opțional)
- 1 linguriță de tandoori masala (opțional)
Rețeta
Prima dată am tăiat puiul în cubulețe.
Peste el am pus uleiul, sosul de soia, zeama de lămâie, amestecul "cinci arome" și tandoori masala (făcută de mine, în casă, după cum povesteam aici). Am pus și usturoiul zdrobit.
Am amestecat bine, am acoperit cu folie alimentară și am dat la frigider pentru o oră. Când a trecut vremea, m-am apucat de tăiței.
Întrucât n-am mai gătit niciodată tăiței de orez, i-am făcut exact așa cum scria pe pachet. Am pus apă într-o oală, am dat-o în clocot. Am pus tăițeii, am dat focul mic și i-am lăsat 5 minute.
Între timp, am scos puiul din marinadă și l-am pus în wok-ul încins, amestecându-ul într-una, până cuburile de carne s-au pătruns și s-au rumenit.
Când tăițeii au fost gata i-am scos, i-am clătit cu apă rece (așa scria pe pachet), i-am scurs și i-am pus în farfurie. Peste ei, am pus puiul și am presărat un pic de pătrunjel verde.
Poftă bună :)
De unde ai luat taitei de orez? Vreau sa fac, dar nu stiu de unde sa ii iau...
pai nu inteleg , taitei de orez sau de hrisca? ca doar sunt 2 produse total diferite...
ela, sunt taitei din orez care au in compozitie hrisca (asa cum sunt pastele cu trufe, daca le stii)
De fapt, soba nu contin orez. Sunt un tip de taitei din hrisca, adesea serviti, inclusiv ca fast food, in Japonia. Se pot gati cu o supa sau pur si simplu, amestecati cu nori(alge) sau cu putina ceapa verde. Sunt foarte buni si reci si se zice ca daca mancanci de Anul Nou ai viata lunga.