Somon cu chilli
În viață există și lucruri foarte bune. Iar unul dintre ele este somonul. Dacă nu m-aș teme că v-aș plictisi, cred c-aș găti de 3-4 ori pe săptămână somon. E foarte gustos, e sănătos, e ușor de preparat. Ca în cazul de față :)
-
În viață există și lucruri foarte bune. Iar unul dintre ele este somonul. Dacă nu m-aș teme că v-aș plictisi, cred c-aș găti de 3-4 ori pe săptămână somon. E gustos, e sănătos, e ușor de preparat. Ca în cazul de față :)
Ingrediente
- 2 rondele de somon (sau 2 bucăți de file)
- 2 linguri de sos chilli dulce
- 1 lingură de sos de soia
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- coaja și sucul de la o limetă
- opțional, orez Basmati ca garnitură
Rețetă
Într-un bol am amestecat sosul chilli, sosul de soia, ghimbirul dat pe răzătoarea mică, sucul și coaja rasă ale limetei.
Cu ”glazura” (de fapt, cu jumătate din ea) asta am uns rondelele de somon și le-am lăsat la rece cam 30 de minute. Între timp, am pus orezul Basmati la fiert.
Am pus apoi rondelele pe grătar.
2-3 minute pe fiecare partă. Nu s-au ars, doar glazura s-a înegrit un pic.
Când au fost gata, le-am uns cu restul de ”glazură” și le-am pus pe un ”pat” de orez, amestecat cu un pic de curry și un pic de soia.
Poftă bună :)
Simplpu, frumos si probabil foarte gustos.
simpla si foarte gustoasa
Ce bine arata! Delicios
Foarte bine arata. Mie imi place ca dureaza putin si sunt sigura ca e foarte gustos, dupa ingrediente.
Medalionul de somon arata foarte bine, gratarul acela pentru interior este defapt o tigaie? Cum se foloseste ?
O reteta pentru cei ca mine, care apreciaza mancarurile mai picante si consuma des somon. Pana azi nu am incercat combinatia asta dar suna, adica miroase, bine!