Curry tailandez cu mușchi
Dragilor, bine v-am regăsit. Am găsit absolut întâmplător un sos pentru wok interesant, numit "Thai Red Curry". Pentru că arăta bine, mi-am zis să-l încerc într-o rețetă foarte simplă, încropită pe loc.
-
Ingrediente
- 300 g mușchiuleț de porc
- un plic de sos Thai Red Curry (are 120ml)
- 2 fire de ceapă verde
- 1 lingură de sos de soia light
- 1 linguriță de praf curry
- piper
Rețetă
Mai întâi, am curățat mușchiulețul și l-am tăiat felii, pe care le-am presărat cu un pic de praf curry și cu niște piper.
Am lăsat carnea așa vreo jumătate de oră, timp în care am pus sosul pentru wok într-un castron. Arată așa:
Între timp, am tocat ceapa verde. După care am pus feliile de mușchi în wok-ul încins, cu o lingură de soia peste ele, la foc mare
Le-am amestecat întruna, până s-au rumenit, după care am pus sosul tailandez și ceapa verde
Le-am mai lăsat 3-4 minute, amestecându-le în continuare
Și cam asta a fost. Foarte aromat, dar vă spun că sosul ăla e iute rău. Dar merită pișcătura, face carnea tare gustoasă
Poftă bună :)
Long time no see, welcome back.